Wat was je eerste indruk van de sauzen van Verstegen en hoe lang gebruik je ze al?
“De sauzen van Verstegen pieken in de smaak die ze moeten hebben. Het zijn producten die goed ontwikkeld zijn en precies doen waar ze voor bedoeld zijn. Ik ben sinds twee jaar chef-kok in de keuken van Camping de Brem in Renesse en vanaf de start werk ik graag met de sauzen van Verstegen. Ik heb een achtergrond in keukens waar alles zelf gemaakt wordt, maar ik merk dat de convenience van de sauzen super fijn is. Zeker in een kleine keuken waar we niet de capaciteit hebben om alles zelf te maken is het geweldig om terug te kunnen vallen op een mooie basis. Want als je basis goed is, kun je daar op voortborduren. Verstegen levert die basis voor ons.”
Wat vind je van de smaken van Verstegen?
“De sauzen van Verstegen zijn in de basis al geweldig op smaak. De groene curry van Kumar’s is mijn persoonlijke favoriet. Je hoeft er alleen zelf nog je eigen identiteit aan toe te voegen. Bij de groene curry doen we bijvoorbeeld soms nog wat citroengras. Met de sauzen van Verstegen in de basis kun je met kleine toevoegingen gemakkelijk tot je eigen smaak komen. De Asian Black Pepper saus is al zo goed; die gebruiken we om producten mee af te lakken.”
Op welke manier gebruiken jullie de sauzen van Verstegen nog meer?
“Wij gebruiken de sauzen van Verstegen om onze productie te vergroten. We doen er van alles mee: aanmaken, aflakken en aanvullen, het zijn voor ons multi-inzetbare producten. De sauzen zijn van hoogwaardige kwaliteit en ondersteunen ons tijdens het creëren van een hoogwaardig gerecht.”
Hoe bevalt het mondgevoel van de sauzen?
“Verstegen heeft een grote diversiteit aan sauzen. Sommigen zijn olieachtig, andere waterachtig en er zijn ook weer sauzen die heel mooi gebonden zijn als dressing. Het mondgevoel past altijd goed bij waar de saus voor bedoeld is. Bij Verstegen denken ze goed na over het doel van hun producten en welke consistentie daar bij past. Dat maakt het voor ons als chefs heel fijn om mee te werken.”
Inspireren de sauzen je voor nieuwe gerechten?
“Zeker! Op het moment dat je de sauzen van Verstegen proeft, ga je bruggetjes maken. Zo raakte ik door de nieuwe pepersaus geïnspireerd om een gerecht te maken met een risotto op basis van aromaten en een stukje buikspek dat ik aflak met de pepersaus. Maar de sauzen zijn multi-inzetbaar, die pepersaus past bijvoorbeeld ook bij een tataki van tonijn.”
Op welke manier helpen de Verstegen sauzen jou als chef?
“De sauzen maken mijn werk makkelijker, omdat ik tijd overhoud. Ik weet dat ik de sauzen zelf kan maken, maar er zitten gewoonweg niet genoeg uren in een dag. Doordat Verstegen producten aanlevert met zo’n hoge kwaliteit, hou ik tijd over waarin ik kan focussen op andere creatieve processen en gaat de productiviteit in mijn keuken flink omhoog.”