Vertrouwen op een goede basis

Patrick Bos werd opgeleid in de keuken van Restaurant Geranium*** in Kopenhagen. Daarna werkte hij als chef de partie bij de Kromme Watergang**. Inmiddels is hij chef-kok bij Camping de Brem, een onconventionele plek waar hij graag experimenteert in de keuken. Het team in de keuken van de Brem is niet groot, daarom vertrouwen ze graag op de sauzen van Verstegen om hen te ondersteunen. Ook is Patrick deel van het Culinair Team Zeeland waar Verstegen de hoofdsponsor van is. Ze wonnen brons in de koude klasse regionale teams tijdens het afgelopen WK. Patrick vertelt over zijn ervaring met de Verstegen sauzen.

Image-block

Chefkok Patrick Bos over koken en creëren met de sauzen van Verstegen

Wat was je eerste indruk van de sauzen van Verstegen en hoe lang gebruik je ze al?
“De sauzen van Verstegen pieken in de smaak die ze moeten hebben. Het zijn producten die goed ontwikkeld zijn en precies doen waar ze voor bedoeld zijn. Ik ben sinds twee jaar chef-kok in de keuken van Camping de Brem in Renesse en vanaf de start werk ik graag met de sauzen van Verstegen. Ik heb een achtergrond in keukens waar alles zelf gemaakt wordt, maar ik merk dat de convenience van de sauzen super fijn is. Zeker in een kleine keuken waar we niet de capaciteit hebben om alles zelf te maken is het geweldig om terug te kunnen vallen op een mooie basis. Want als je basis goed is, kun je daar op voortborduren. Verstegen levert die basis voor ons.”

Wat vind je van de smaken van Verstegen?
“De sauzen van Verstegen zijn in de basis al geweldig op smaak. De groene curry van Kumar’s is mijn persoonlijke favoriet. Je hoeft er alleen zelf nog je eigen identiteit aan toe te voegen. Bij de groene curry doen we bijvoorbeeld soms nog wat citroengras. Met de sauzen van Verstegen in de basis kun je met kleine toevoegingen gemakkelijk tot je eigen smaak komen. De Asian Black Pepper saus is al zo goed; die gebruiken we om producten mee af te lakken.”

Op welke manier gebruiken jullie de sauzen van Verstegen nog meer?
“Wij gebruiken de sauzen van Verstegen om onze productie te vergroten. We doen er van alles mee: aanmaken, aflakken en aanvullen, het zijn voor ons multi-inzetbare producten. De sauzen zijn van hoogwaardige kwaliteit en ondersteunen ons tijdens het creëren van een hoogwaardig gerecht.”

Hoe bevalt het mondgevoel van de sauzen?
“Verstegen heeft een grote diversiteit aan sauzen. Sommigen zijn olieachtig, andere waterachtig en er zijn ook weer sauzen die heel mooi gebonden zijn als dressing. Het mondgevoel past altijd goed bij waar de saus voor bedoeld is. Bij Verstegen denken ze goed na over het doel van hun producten en welke consistentie daar bij past. Dat maakt het voor ons als chefs heel fijn om mee te werken.”

Inspireren de sauzen je voor nieuwe gerechten?
“Zeker! Op het moment dat je de sauzen van Verstegen proeft, ga je bruggetjes maken. Zo raakte ik door de nieuwe pepersaus geïnspireerd om een gerecht te maken met een risotto op basis van aromaten en een stukje buikspek dat ik aflak met de pepersaus. Maar de sauzen zijn multi-inzetbaar, die pepersaus past bijvoorbeeld ook bij een tataki van tonijn.”

Op welke manier helpen de Verstegen sauzen jou als chef?
“De sauzen maken mijn werk makkelijker, omdat ik tijd overhoud. Ik weet dat ik de sauzen zelf kan maken, maar er zitten gewoonweg niet genoeg uren in een dag. Doordat Verstegen producten aanlevert met zo’n hoge kwaliteit, hou ik tijd over waarin ik kan focussen op andere creatieve processen en gaat de productiviteit in mijn keuken flink omhoog.”

Creativiteit, kwaliteit en pure smaken

Charlie Beyhan is al jaren executive chef bij Van der Valk Schiphol. Naast het runnen van een groot restaurant met à la carte menu, cateren ze grote groepen en faciliteren ze hotelgasten in hun overige eetbehoeften. Bij Van der Valk Schiphol wordt druk gebouwd aan een extensie van het hotel, waar ook het restaurant zal worden uitgebreid. Charlie vertelt hoe de producten van Verstegen van toegevoegde waarde zijn in zijn keuken.

Image-block

Chefkok Charlie Beyhan over koken en creëren met de sauzen van Verstegen

Wat was je eerste indruk van de producten van Verstegen?
“De smaken van Verstegen zijn authentiek en intens. Als je de sauzen ruikt en proeft dan denk je: wauw! Dat zijn producten van echte kwaliteit. Bovendien staan ze bij Verstegen altijd voor ons klaar en leveren ze constant. Zes jaar geleden zijn wij als bedrijf exclusief overgestapt op producten van Verstegen: ik heb er geen moment spijt van. In eerste instantie lijken de producten prijzig maar als je ze op de juiste manier afweegt, blijkt dat de prijs-kwaliteitsverhouding geweldig is. Ik weet dat ik pure producten krijg die me helpen bij het creëren van gerechten met pure en ambachtelijke smaak. Er zitten geen gekke ingrediënten of onverwachte dingen in de producten van Verstegen. Daardoor durf ik er zonder aarzeling op te vertrouwen.”

Op welke manier gebruiken jullie de producten van Verstegen?
“De sauzen van Verstegen helpen ons om de kwaliteit van onze gerechten te waarborgen. Je kan geen lekker gerecht maken met alleen een goed stukje vlees, daar heb je ook smaakmakers bij nodig. Ik maak graag gebruik van pure producten met een constante hoge kwaliteit. Dat is de toegevoegde waarde die Verstegen mij biedt. Bovendien wil ik graag snel kunnen variëren, ook daarin faciliteert Verstegen. We gebruiken hun sauzen voor vleesgerechten, visgerechten als marinade of gewoon voor bij een gerecht. Het zijn multi-inzetbare producten. Binnen ons bedrijf cateren we voor veel verschillende culturen. Verstegen helpt ons daar goed mee door te faciliteren in sauzen en andere producten met authentieke smaken van veel verschillende wereldkeukens. De ras-el-hanout kruiden zijn bijvoorbeeld van topkwaliteit.”

Inspireren de sauzen je voor nieuwe gerechten?
“Jazeker, wanneer je de sauzen van Verstegen proeft wil je meteen gaan stoeien en experimenteren. De producten stimuleren mijn creatieve proces. Je hebt twee soorten horecabedrijven. Sommigen werken volledig ambachtelijk. Daarvoor moet je een heel groot gedeelte van je tijd in opgeven. Bovendien is het lastig in de uitvoering bij hoge productie. Wij gebruiken Verstegen om onze werkdruk te verlichten en alsnog ambachtelijke smaken te creëren. De stroganoff saus is een van mijn favorieten; geweldig van smaak en kwaliteit. Wanneer ik een nieuwe kaart aan het ontwikkelen ben, bel ik altijd met Verstegen. Dan krijg ik de vraag: ‘Waar wil je het voor gebruiken?’ Laatst wilde ik een mooie geurige rijsttafel creëren. Verstegen geeft mij verschillende opties waarmee ik kan experimenteren. Ze helpen mij als chef de trends in kruiden en smaken goed in de gaten te houden. Hun nieuwe sauzen zijn daar een prachtige uitwerking van.”