Chinese borrel spekjes

Krokante buikspek op smaak gebracht met de Marinade - Chinese Plum en de Spicemix del Mondo - Chinatown. Te serveren voor meerdere personen tijdens een borrel.

  • Bereidingstijd: -
  • Oventijd: -
  • Aantal Personen: 2
  • Categorieën: Vlees

Bereidingswijze

  1. Controleer de varkensbuik op oneffenheden.
  2. Snijd er vervolgens stukken van, ongeveer 350 à 400 gram.
  3. Bestrooi de stukken buikspek met het Colorozozout en wrijf het goed in.
  4. Maak een mengsel van Marinade – Chinese Plum en Spicemix del Mondo – Chinatown en marineer hiermee het buikspek.
  5. Laat voor minimaal 12 uur gekoeld marineren.
  6. Gaar in een voorverwarmde oven op 150°C gedurende 45 à 50 minuten of tot een kern van 72 °C.
  7. Verhoog de laatste 5 minuten de temperatuur naar 180 °C voor een krokante korst.

Bereidingsadvies
Warm de Chinese Borrel Spekjes op in een voorverwarmde oven op 150°C gedurende 10 à 15 minuten of op een barbecue.

Serveertip
De Chinese Borrel Spekjes zijn erg lekker als maaltijd component.

Ingrediënten

– 4 kg varkensbuik z/b z/z
– 400 g Marinade – Chinese Plum
– 80 g Spicemix del Mondo – Chinatown
– 24 g Colorozozout