Crispy bacon spies

De tradities uit de Latijns-Amerikaanse keuken komen samen in de Latijns-Amerikaanse BBQ-inspiratie van Verstegen. Zo proef je ook de zon terug in gerechten uit de Caribbean. Deze Crispy bacon spies voor op de barbecue past perfect bij de Latijns-Amerikaanse BBQ-inspiratie. Serveer de spies met de Connoisseur Chimichurri sauce.

  • Categorieën: Vlees

Bereidingswijze

  1. Wrijf de varkensbuik in met Colorozozout en vacumeer deze, laat de buik tenminste 48 uur doorkleuren bij 4 graden Celsius.
  2. Gaar de gevacumeerde varkensbuik in de steamer of kookketel bij 80 graden Celsius tot de kern 72 graden Celsius is.
  3. Koel de varkensbuik terug.
  4. Snijd de varkensbuik op de snijmachine tot plakken van circa 3 mm dik en leg de plakken weer terug op elkaar.
  5. Steek iedere 3 cm een Bamboostick gunshaped door de stapel spek.
  6. Snijd tussen de Bamboosticks gunshaped door tot spiesen.
  7. Smeer de spiesen rondom in met de World Grill – Piri Piri.
  8. Grill de Crispy Bacon Spies in 6 minuten krokant.

Saus-combinatietip: Connoisseur Chimichurri sauce

Ingrediënten

– 1 kg varkensbuik z/b z/z
World Grill – Piri piri
– 10 g Colorozozout

Benodigdheden

Bamboosticks gunshaped