Franse coq au vin

Coq au vin is een Frans gerecht. Het bestaat uit kippendijblokjes met in vieren gesneden kleine champignons, diverse kruiden en klaargemaakt in een gebonden rodewijnsaus. Maak er zelfgemaakte aardappelpuree bij voor een heerlijk eindresultaat!

  • Categorieën: Vlees

Bereidingswijze

  1. Maak een mengsel van zout, Binding DS en Spicemix del Mondo – La Spezia.
  2. Voeg dit mengsel toe aan kippendijen blokjes en meng het goed door elkaar.
  3. Voeg vervolgens de Grand Veneursaus, rode wijn, rode ui, spekjes en champignons toe aan het vlees en meng het geheel nog eens goed door elkaar.
  4. Verdeel het geheel over vacuüm kookzakken op het gewenste gewicht.
  5. Gaar in een kookketel of combisteamer op 82°C gedurende 2 à 2,5 uur.
  6. Koel direct terug na het garen.

Bereidingsadvies
De originele Franse Coq au Vin opwarmen in een steel pannetje op laag vuur.

Serveertip
De originele Franse Coq au Vin is heerlijk in combinatie met een vers gemaakte aardappelpuree.

Ingrediënten

– 1 kg kippendijen (blokjes)
– 200 g rode ui (dunne ringen)
– 250 g champignons (partjes)
– 200 g rode wijn
– 10 g keukenzout
– 5 g Spicemix del Mondo – La Spezia
– 20 g Binding DS
– 800 g Grand Veneursaus
– 200 g spekjes (krokant gebakken)