Gratin variaties

Met dit basisrecept kun je aardappelgratin op veel verschillende manieren een twist geven. Wij geven zelf al 2 verschillende opties op het basisrecept, maar je kunt er natuurlijk alle kanten mee op. Voor een zomerse variant voeg je Bieslook en ham- en/of kaasblokjes toe. Voor een groente variant voeg je geblancheerde broccoli en een lekkere specerijenmix naar keuze toe.

  • Categorieën: Vegetarisch, Vlees

Bereidingswijze

  1. Gaar de aardappelschijfjes tot ze beetgaar zijn en laat ze terugkoelen.
  2. Snijd de kippendijen tot fijne blokjes en kruid ze met de Spicemix del Mondo – Piri Piri.
  3. Bak de kippendij blokjes in de steamer of pan en laat ze terugkoelen.
  4. Vermeng de Gratinsaus met de kippendij blokjes en aardappelschijfjes.
  5. Presenteer in een ovenschaaltje en garneer ze met de geraspte kaas.

Voor een Zomerse Variant: Voeg per basis receptuur de geblancheerde gesneden roodlof toe samen met de ham- en kaasblokjes. Garneer met de Bieslookringen gesneden.

Voor een Broccoli & Ui Variant: Voeg per basis receptuur de geblancheerde broccoli roosjes toe samen met de gefruite ui en de Specerijenmix voor Merguez.

Ingrediënten

– 200 g kippendij z/b/m/v
– 5 g Spicemix del Mondo – Piri Piri
– 1 kg aardappelschijfjes
– 500 g Gratinsaus
– 200 g geblancheerde gesneden roodlof
– 75 g ham in blokjes
– 2 g Bieslookringen gesneden
– 200 g geblancheerde broccoli roosjes
– 100 g ui in stukjes
– 2 g Specerijenmix voor Merguez
– 200 g geraspte kaas
– 100 g kaas blokjes (jong belegen)