Met dit basisrecept kun je aardappelgratin op veel verschillende manieren een twist geven. Wij geven zelf al 2 verschillende opties op het basisrecept, maar je kunt er natuurlijk alle kanten mee op. Voor een zomerse variant voeg je Bieslook en ham- en/of kaasblokjes toe. Voor een groente variant voeg je geblancheerde broccoli en een lekkere specerijenmix naar keuze toe.
Voor een Zomerse Variant: Voeg per basis receptuur de geblancheerde gesneden roodlof toe samen met de ham- en kaasblokjes. Garneer met de Bieslookringen gesneden.
Voor een Broccoli & Ui Variant: Voeg per basis receptuur de geblancheerde broccoli roosjes toe samen met de gefruite ui en de Specerijenmix voor Merguez.
– 200 g kippendij z/b/m/v
– 5 g Spicemix del Mondo – Piri Piri
– 1 kg aardappelschijfjes
– 500 g Gratinsaus
– 200 g geblancheerde gesneden roodlof
– 75 g ham in blokjes
– 2 g Bieslookringen gesneden
– 200 g geblancheerde broccoli roosjes
– 100 g ui in stukjes
– 2 g Specerijenmix voor Merguez
– 200 g geraspte kaas
– 100 g kaas blokjes (jong belegen)