Indiase vindaloo van hazen voorbout met pilav rijst - Verstegen Professional
  • Space
Space

Indiase vindaloo van hazen voorbout met pilav rijst

Hazen voorbout met Kumar's Vindaloo curry pasta en Tikka Masala. Heerlijk gekruid met Laurier, Kruidnagel, Kaneel, Kardemom en Steranijs.

  • Categorieën: Vlees

Bereidingswijze


  1. Snijd de hazenbout in het midden in en draai/trek de bout in tweeën. Zout de stukken hazenbout en bak deze aan in olie. Voeg de Kumar’s Vindaloo toe, laat deze smelten en voeg de kokosmelk toe.

  2. Laat dit 2 uur stoven op laag vuur.

  3. Rooster de flespompoen in de oven op 220° C gedurende 30 minuten.

  4. Maak met behulp van een keukenmachine een crème van de pompoen met de Kumar’s Tikka Masala.

  5. Snijd dunne plakken van de knolselderij en droog deze in de oven tussen 2 siliconenmatjes op 110° C gedurende 20-30 minuten.

  6. Snijd de king boleten en de mini courgettes in de lengte in tweeën en grill beide groentes.

  7. Smelt de ghee boter en verwarm hierin het Laurierblad, de Kruidnagel, de Kardemom, de Kaneelstok en de Steranijs tot de aroma’s vrijkomen, voeg de basmati rijst en het water toe. Roer zachtjes door en laat op laag vuur garen met het deksel op de pan tot al het vocht verdampt is.

  8. Verwijder de specerijen en plaats de rijst op een bord, dresseer de hazenbout, gegrilde groente, pompoencrème en knolselderij chips naar wens. Bedruip de hazenbout met wat stoofvocht.

Ingrediënten

- 1 kg hazen voorbout
- 150 g Kumar’s Vindaloo
- 2 dl kokosmelk
- 10 g zout
- 300 g basmati rijst
- 30 g ghee boter
- 1 Laurierblad
- 1 Kruidnagel
- 1 Kardemom
- 1 Kaneelstok
- 1 Steranijs
- 4,5 dl water
- 500 g flespompoen
- 1 pakje kastanjes
- 300 g king boleet
- 50 g Kumar’s Tikka Masala
- 100 g knolselderij
- 1 pakje mini groene courgettes