Köfte van lamsgehakt met hummus en kruidige parelcouscous

Twee köftes van lamsgehakt, gepresenteerd op een bedje van parelcouscous en hummus. Een aantrekkelijk gerecht om te zien en te proeven. De kruidige en warme smaak van de nootmuskaat gaat goed smaken met de hummus en de neutrale smaak van de parelcouscous.

  • Bereidingstijd: 50
  • Aantal Personen: 6
  • Categorieën: Vlees

Bereidingswijze

Köfte
Snipper de sjalot en meng het gehakt, ei, paneermeel, 2 tl Nootmuskaat, peper en 1,5 tl zout. Vorm de köftes en rijg op spiezen. Verhit de boter in een pan en bak de köfte rondom goudbruin.

Hummus
Voeg de kikkererwten, knoflook, tahin, citroensap, resterende Nootmuskaat (gemalen) en het resterende zout toe aan een keukenmachine.

Mix tot een gladde hummus en voeg ondertussen de eetlepels olijfolie één voor één toe.

Parelcouscous
Kook de parelcouscous in 8 – 10 minuten beetgaar in de groentebouillon. Snijd de peterselie en ¾ van de munt fijn. Meng de kruiden door de parelcouscous.

Garnering
Spreid de hummus uit over het bord. Verdeel de parelcouscous over de hummus en maak af met de köfte en de resterende munt.

Ingrediënten

– 2 sjalotten
– 600 g lamsgehakt
– 1 ei
– 2 el paneermeel
3 tl Nootmuskaat (gemalen)
½ tl Zwarte peper
– 2 tl zout
– 20 g ongezouten roomboter
– 400 g kikkererwten uit blik of zelf gekookt
– 1 teen knoflook
– 3 el tahin
– 2 el citroensap
– 5 el extra vierge olijfolie
– 300 g parelcouscous
– 1L groentebouillon
– 10 g verse peterselie
– 5 g verse munt

 

Allergenen
– Ei
– Selderij (afhankelijk van de bouillon)

Benodigdheden

Keukenmachine