Poké bowl met sushirijst, zalm, gamba's en zoete aardappel

Deze sushibowl zit boordevol frisse groenten, zalm en gamba's. Met de Spicemix del Mondo - Takoyaki breng je de echte Hawaïaanse sferen in de keuken. Een ideaal gerecht om als afhaalmaaltijd op het menu te zetten.

  • Categorieën: Vis

Bereidingswijze

  • Kook de sushi rijst en breng deze op smaak met rijstazijn en Spicemix Del Mondo – Takoyaki.
  • Snijd de gamba’s open als een vlinder, maar niet helemaal los. Plet de gamba’s per 2 tussen vetvrij papier, maak mooi rond met een behulp van een steker en vries de gamba’s licht aan.
  • Snijd de zoete aardappel in brunoise en gaar in de oven op 180 graden Celsius 10-15 minuten.
  • Snijd de komkommer in linten, de paprika in brunoise, de radijs in plakjes. Schil de gele wortel en snijd in plakjes. Snijd de rode ui in halve ringen, de lente ui schuin in dunne ringen en snijd de beukenzwammen los.
  • Marineer de komkommer linten, gele wortel, radijs, rode ui en beukenzwammen in de Zoet Zuur Marinade (tip: zet de zoet zure groente in een open bak in het vacumeerapparaat en trek vacuüm, dan trekt de smaak sneller in het product).
  • Snijd de zalm in dunne plakken en marineer deze ongeveer 20 minuten in de Leche de Tigre (dit heet ceviche).
  • Haal de geplette gamba’s uit de vriezer en bak deze krokant in een beetje olie.
  • Meng de mayonaise met de Asian Bun & Barbecue Sauce en doe dit in een spuitzakje of spuitflesje.
  • Bouw de poké bowl op door in het midden van het bord of bakje een bol van 75 gram aangemaakte sushi rijst. Verdeel de gepofte zoete aardappel, zoet zure groente, rode paprika, lente ui, edamame bonen, taugé, zeewier salade, en zalm ceviche netjes per soort rondom de sushi rijst.
  • Maak de poké bowl af met wat koriander blaadjes, rode peper ringen, de aangemaakte mayonaise, zeewier chips, krokant gebakken gamba’s en Gomasio Classic.

Serveertip:
Serveer de poké bowl op kamertemperatuur.

Varieertip:
Een poké bowl leent zich perfect om te variëren met garnituren.

Ingrediënten

– 200 g sushi rijst
– 200 g zalmfilet
– 12 schoongemaakte gamba’s
– 100 g zoete aardappel
– 100 g radijs
– 100 g beukenzwam
– 100 g gele wortel
– 100 g lente-ui
– 100 g edamame
– 100 g rode paprika
– 30 g rode peper ringen
– 150 g zeewier salade
– 6 koriander stelen
– 60 g zeewier chips
– 100 g komkommer
– 100 g taugé
– 6 g Spicemix del Mondo – Takoyaki
Gomasio Classic
– 100 g mayonaise
– 20 g Connoisseur Asian Bun & Barbecue sauce
– 10 g rijstazijn
Zoet Zuur Marinade
Leche de Tigre