Satevink

Gehakt omwikkeld met buikspek. Een rundervink of slavink is bekend bij de meeste mensen. Een satévink daarentegen is minder bekend. Deze satévinken zijn gemaakt met de vernieuwde Satésaus van Verstegen. Daarnaast zijn de uiteindes gedipt in de Schnitzelmix Saté. Heerlijk voor bij een Hollandse roerbakschotel.

  • Categorieën: Vlees

Bereidingswijze

  1. Maal de varkens snippers 2 maal door de 2 mm plaat.
  2. Meng het varkensgehakt met de VK-mix, Binding Vero en Satésaus tot een homogene massa.
  3. Portioneer porties van ca. 80 gram in slavink vorm en omwikkel deze met plakjes gerookt buikspek.
  4. Dip beide uiteinden in de Schnitzelmix Saté.

Serveertip
Heerlijk bij een Hollandse roerbakschotel.

 

Ingrediënten

– 1 kg varkensgehakt 80/20
– 35 g VK-mix (art.nr. 667401)
– 20 g Budget Binding Vero (art. nr. 581710)
– 300 g Classic Satésaus kant-en-klaar
– 10 g Schnitzelmix Saté (art.nr. 1038203)
– plat buikspek gerookt