Thaise green curry met kip (ook vegan optie)

Thaise groene curry op traditionele wijze. De curry is gevuld met kip, maar dit recept biedt ook een vegan optie. Heerlijk met de Kumar's Curry Sauce - Green Curry.

  • Aantal Personen: 1
  • Categorieën: Kip & Gevogelte, Vegetarisch

Bereidingswijze

Bereidingswijze voor curry met kip:

  1. Verhit de kokosroom in de pan.
  2. Voeg de Kumar’s Curry Sauce – Green Curry toe en breng zachtjes aan de kook.
  3. Voeg de kipblokjes en mini aubergine toe, roer goed door en kook zachtjes voor 3 minuten met de deksel op de pan.
  4. Voeg de Thaise auberginepartjes toe, roer goed door en laat de curry nog 1 á 2 minuten zachtjes koken.
  5. Voeg enkele horapa blaadjes of verse koriander toe ter garnering.

Bereidingswijze voor vegan curry:

  1. Verhit de kokosroom in de pan en laat kort opkoken.
  2. Voeg de Kumar’s Curry Sauce – Green Curry toe en breng zachtjes aan de kook.
  3. Voeg de paksoi en babymais toe, roer goed door en kook zachtjes voor 2 minuten met de deksel op de pan.
  4. Voeg de enoki champignons toe, roer goed door en laat de curry nog 1 minuut zachtjes koken.
  5. Voeg als laatste de rode paprika toe.
  6. Voeg enkele horapa blaadjes of verse koriander toe ter garnering.

Ingrediënten

Voor de curry met kip:
– 100 g Kumar’s Curry Sauce – Green Curry
– 100 g kippendijenvlees, in blokjes
– 25 g Thaise mini aubergines
– 50 g Thaise aubergine, in partjes
– 25 g enoki champignons
– 25 g kokosroom
– horapa blad (Thaise basilicum)
– verse koriander

Voor de vegan curry:
– 100 g Kumar’s Curry Sauce – Green Curry
– 50 g paksoi, in reepjes
– 50 g babymais
– 25 g enoki champignons
– 50 g rode paprika, in reepjes
– 25 g kokosroom
– horapa blad (Thaise basilicum)
– verse koriander