Worst variaties

Verstegen biedt een breed assortiment aan benodigdheden voor het maken van worst. Met dit recept bieden we ook drie verschillende bereidingen en alle benodigdheden kun je direct in de webshop bestellen.

  • Categorieën: Vlees

Bereidingswijze

  1. Draai de varkenssnippers door de gewenste plaat.
  2. Voeg het water toe en vermeng dit tot het is opgenomen.
  3. Voeg de Fresh Paste Verse Worst OF de Selecta toe. Meng tot dit goed verdeeld is en voeg vervolgens de Budget Binding Vero toe. Meng dit goed door.
  4. Draai nogmaals door de gewenste plaat en meng tot voldoende binding.
  5. Stop op in Varkensdarmen 32/35.

Bereiding voor een Pittige Verse Worst: Voeg na de 2e keer malen de Taste Extension – Chili & Gerookte Paprika (10 gram per kg deeg) toe samen met de Paprika Vloeibaar (2 gram per kg deeg) en meng dit stevig door. Stop op in gewenste darm.

Bereiding voor een Boeren Verse worst: Voeg na de 2e keer malen Mosterd Ardenner (15 gram per kg deeg) toe samen met Uiensnippers gekibbeld (20 gram per kg deeg). Stop op in gewenste darm.

Bereiding voor een Chipolata: Voeg na de 1e keer malen Uienpoeder (10 gram per kg deeg) toe. Stop op in schapensnaren.

Bereidadvies

Bak de worst variaties gaar en rondom goudbruin.

Ingrediënten

– 950 g varkenssnippers (max 30% vet)
– 50 g water 2 graden Celsius
– 55 g Fresh Paste Verse Worst
– 20 g Selecta
– 10 g Taste Extension – Chili & Gerookte Paprika
– 2 g Paprika Vloeibaar
– 15 g Mosterd Ardenner
– 20 g Uiensnippers gekibbeld
– 10 g Uienpoeder
– 10 g Budget Binding Vero

Benodigdheden

Varkensdarmen 32/35
Schapensnaren