“Achter elke goede chef moet een goede slager staan en achter elke goede slager staat een goede chef” - Luc
Luc de Laet (56) is samen met zijn vrouw Peggy van Haver eigenaar van De Laet en Van Haver. Samen runnen ze drie slagerijen, tweerestaurants en een groothandel. Ze richten zich op de gastronomie en slagers in België en daarbuiten.
“Ik heb een koksdiploma, dus ik ben altijd al graag bezig geweest met koken en bereidingen maken. Toen ik in 1992 startte met een kleine slagerij in Hove, verkocht ik naast de vleeswaren vanzelfsprekend ook klassieke gerechten zoals runderstoverij en vol-au-vent. Klanten vonden de maaltijden heerlijk, maar schaamden zich destijds ook een beetje om ze te kopen. ‘Dan denkt de buurvrouw dat ik lui ben.’
Maar de tijden zijn veranderd. Mensen willen gemak. “Comfort food.” “De slager is geen slager meer.” We zijn traiteurs, maar wel met vlees als essentie. Als je hier binnenkomt, moet de charcuterie niet te missen zijn. Voilà, dan is het duidelijk dat je bij de slagerij bent. Hoewel de rol van chef en slager steeds meer vereenzelvigen.”
“Onder het motto ‘Achter elke goede chef moet een goede slager staan en achter elke goede slager staat een goede chef’, koppelden wij in 2009 onze slagerij aan een restaurant. Veel chefs verwonderden zich over The Butcher’s Dining. ‘Wat is die slager aan het doen?’ Al snel volgde de vraag: ‘Kun je dat vlees ook aan mijn restaurant leveren?’ “Zo ontstond onze horecaservice.”