Asian Black Pepper tonijn tataki. Dit recept is ook geschikt voor zalmfilet of ossenhaas.
1. Snijd de tonijn in repen, schroei dicht in een hete pan en koel terug in ijswater.
2. Dep de tonijn droog, smeer in met wasabi en paneer met Sesamzaad. Snijd de repen in tranches.
3. Snijd de komkommer en paprika in julienne, de bosui in ringen en halveer de tomaten.
4. Maak een salade van de frisse sla, de gesneden groente, taugé en gember. Maak aan met Asian Black Pepper sauce.
5. Plaats de salade in een blad rode sla, plaats de tranches tonijn ernaast en garneer met Asian Black Pepper sauce.
– 80 g tonijnfilet
– 5 g wasabi
– 60 g Sesamzaad heel (artnr 099378)
– 20 g frisee sla
– 1 rode sla
– 15 g komkommer plakken
– 15 g paprika (oranje)
– 15 g lente-ui /bosui
– 15 g taugé
– 2 cherry tomaatjes
– 10 g ingelegde gember (gari)
– 30 g Asian Black Pepper sauce