Bara Spicy Chicken

Bara spicy chicken is een pittig en smaakvol broodje met tandoorikruiden kip, tomatensambal en knapperig zoetzuur voor een perfecte balans tussen pittig en fris.

  • Aantal Personen: 4
  • Categorieën:

Bereidingswijze

Zoetzuur

  1. Verhit de azijn, meng de suiker en het zout erdoor en voeg de overige specerijen toe.
  2. Snijd de rode ui in halve ringen en de komkommer in linten.
  3. Snijd de rode kool fijn en de radijs in plakjes.
  4. Meng samen met de inlegazijn en zet apart.

 

Spicy chicken

  1. Snijd de kip in blokjes en kruid met tandoori kruiden, knoflookpoeder en het overige zout.
  2. Bak de kipfilet aan in de olie en voeg de ketchup, gembersiroop, sriracha en ketjap toe. Laat langzaam garen.
  3. Verwarm de bara’s, snijd open en smeer in met de tomatensambal.
  4. Vul de bara’s met het hete kip mengsel en voeg hier een schep zoetzuur aan toe. Lekker met telof ketjap, ei en sriracha mayonaise.

Ingrediënten

Zoetzuur

–  ½ rode ui

–  ½ komkommer

–  20 g radijs

–  30 g rode kool

–  115 ml azijn

–  10 ml sushi azijn

–  75 ml water

–  50 g suiker

–  5 g Verstegen Zeezout grof – pure

–  1 st Verstegen Kruidnagel heel – pure

–  5 g Verstegen Gember Djahé gemalen – pure

 

Spicy chicken

–  4 bara’s

–  20 ml zonnebloemolie

–  10 g Verstegen Tandoori zonder zout – pure

–  5 g Verstegen Knoflookpoeder – pure

–  10 g ketchup

–  10 ml gembersiroop

–  5 g sriracha

–  10 ml ketjap

–  40 g tomatensambal (zelfgemaakt)