1. Kruid de kipfilet met 5 gram Chinese five spices kruiden. Voeg eventueel zout naar smaak toe en bak gaar.
2. Kook het ei naar wens. Kook de noodles beetgaar. Snijd de winterpeen naar wens en blancheer. Snijd de rest van de groente. Snijd de lente-ui en chili in ringen.
3. Kook de dashi en breng op smaak met de miso en 3 gram Chinese five spices kruiden. Trancheer de kipfilet en knip de nori in reepjes.
4. Plaats de warme noodles in een kom, verdeel de groente, kip en het ei hierover. Schenk de miso bouillon erbij en garneer met de nori, lente-ui, chiliringen en het zwarte sesamzaad.
– 300 g soba noodles
– 1000 ml dashi bouillon
– 100 g miso pasta
– 4 kipfilet
– 2 eieren
– 1 paksoi
– 1 winterpeen
– 100 g beukenzwam
– 125 g bimi
– 4 lente-ui /bosui
– 1 nori vellen
– Sesamzaad zwart heel (artnr 1198478)
– 1 chili vers
– 8 g World Spice Blend – Chinese five spices kruiden fijn zonder zout pure (artnr 1164766)