Chips & Dips met zoete aardappel crème

Als Nederland oranje kleurt, wil jij natuurlijk mee kleuren! Geef je jouw gerechten een frisse kleur én smaak. Serveer tijdens de oranje evenementen dit jaar dit plateau met gezonde hapjes.

  • Categorieën: Vegetarisch

Bereidingswijze

1. Snijd de zoete aardappel, truffelaardappel, pastinaak en bieten in dunne plakjes. Bak ze af tot knapperige groentechips.

2. Bestrooi de chips met een World Spice Blend naar keuze.

3. Snijd batonettes (reepjes) van de komkommer en bleekselderij.

4. Was en schil de regenboog wortelen en maak de radijsjes schoon. Snijd ze vervolgens door midden.

5. Serveer de groentechips en gesneden groente met zoete aardappel crème.

 

Zoete aardappel crème

1. Pof de zoete aardappels in de schil in een voorverwarmde oven van 200 ºC gedurende 30 tot 45 minuten. Afhankelijk van de grootte en dikte van de zoete aardappel.
2. Verwijder de schil en draai de zoete aardappels fijn in de keukenmachine samen met de Spice Oil – Smoked Paprika Jalapeno.

Ingrediënten

– Zoete aardappel
– Truffelaardappel
– Pastinaak
– Bieten
World Spice Blend, naar keuze
– Komkommer
– Bleekselderij
– Regenboog wortelen
– Radijsjes

Voor de zoete aardappel crème:

– 1 kg Zoete aardappelen
Spice Oil – Smoked Paprika Jalapeno (artnr 036216)