Winkelwagen overzicht
U heeft geen producten in uw winkelwagen
0 Product(en) in winkelwagenWinkelwagen subtotaal: € 0,-
Wil je een overheerlijke rijk gevulde erwtensoep bieden aan jouw klanten? Gebruik dan dit recept voor slagers.
- Breng het water aan de kook.
- Maal de spekplaten door de 14mm plaat en voeg ze aan het kokende water toe.
- Kook het geheel 40 minuten.
- Voeg de spliterwten toe en laat nog 40 minuten zachtjes koken onder regelmatig roeren.
- Voeg, onder regelmatig roeren, de Erwtensoepbouquet toe, kook nog 5 minuten door.
- Schakel de ketel uit en laat de totale massa met afgesloten deksel afkoelen tot 60°C.
- Door het langzame afkoelen garen de erwten verder, wordt de soep dikker, bacteriologisch sterker en blijft na
het afvullen mooi homogeen.
- Roer de erwtensoep goed door.
- Vul soep af in bekers of bakken.
- Plaats de bekers of bakken zonder deksel in de koeling.
- Als de soep is afgekoeld, deksels op de bekers plaatsen en ze goed afgesloten invriezen.
Consumentenbereidingsadvies:
Verwarm de erwtensoep in een pan op laag vuur onder regelmatig roeren. Of in de magnetron op half
vermogen.
- 20 liter Water
- 3 kilo Spekplaten
- 4 kilo Spliterwten
- 1,1 kilo=1emmer Erwtensoepbouquet