Erwtensoep

Wil je een overheerlijke rijk gevulde erwtensoep bieden aan jouw klanten? Gebruik dan dit recept voor slagers.

  • Oventijd: n.v.t.
  • Categorieën: Vlees

Bereidingswijze

1. Breng het water aan de kook.

2. Maal de spekplaten door de 14mm plaat en voeg ze aan het kokende water toe.

3. Voeg de spliterwten toe en laat nog 40-50 minuten zacht koken onder regelmatig roeren.

4. Voeg, onder regelmatig roeren, de Erwtensoepbouquet toe, kook nog 5 minuten door.

5. Koel de soep terug.

6. Roer de erwtensoep goed door.

7. Vul soep de soep af in bekers of bakken. Dek af met een deksel.

 

Consumentenbereidingsadvies:
Verwarm de erwtensoep in een pan op laag vuur onder regelmatig roeren of in de magnetron op half vermogen.

Serveertip:
Lekker met roggebrood en spek.

Ingrediënten

– 20 liter Water
– 3 kilo Spekplaten
– 4 kilo Spliterwten
– 1,1 kilo Erwtensoep = 1 emmer Erwtensoepbouquet