Erwtensoep

Wil je een overheerlijke rijk gevulde erwtensoep bieden aan jouw klanten? Gebruik dan dit recept voor slagers.

  • Oventijd: n.v.t.
  • Categorieën: Vlees

Bereidingswijze

  • Breng het water aan de kook.
  • Maal de spekplaten door de 14mm plaat en voeg ze aan het kokende water toe.
  • Voeg de spliterwten toe en laat nog 40-50 minuten zacht koken onder regelmatig roeren.
  • Voeg, onder regelmatig roeren, de Erwtensoepbouquet toe, kook nog 5 minuten door.
  • Koel de soep terug.
  • Roer de erwtensoep goed door.
  • Vul soep de soep af in bekers of bakken. Dek af met een deksel.

 

Consumentenbereidingsadvies:
Verwarm de erwtensoep in een pan op laag vuur onder regelmatig roeren of in de magnetron op half vermogen.

Serveertip:
Lekker met roggebrood en spek.

Ingrediënten

– 20 liter Water
– 3 kilo Spekplaten
– 4 kilo Spliterwten
– 1,1 kilo Erwtensoep = 1,1 emmer Erwtensoepbouquet