Geniet van een smaakvolle gao bao gevuld met mals buikspek, gemarineerd in Chinese five spices en geglaceerd met Piri Piri Sauce, geserveerd met frisse komkommer en knapperige gebakken uitjes.
1. Marineer het buikspek met de Chinese five spices en zout, plaats in de oven op 120 graden tot de gewenste garing.
2. Meng de ediks gember met honing.
3. Snijd de komkommer in plakken en leg in de ediks gember.
4. Haal het buikspek uit de oven, glaceer met de Piri Piri Sauce en plaats terug in de oven en verhoog de temperatuur naar 200ºC.
5. Stoom de gao bao en vouw open.
6. Haal de komkommer uit de ediks gember en plaats op 2 bladeren roodlof, vul hiermee de gao bao.
7. Snijd de buikspek in plakken, beleg de gao bao hiermee en bestrooi met de gebakken uitjes.
Variatietip:
Het buikspek kan goed sous-vide bereid worden. Marineer het buikspek met de Chinese five spices en zout, vacumeer en gaar voor 8 uur op 58
1. Marineer het buikspek met de Chinese five spices en zout, plaats in de oven op 120 graden tot de gewenste garing.
2. Meng de ediks gember met honing.
3. Snijd de komkommer in plakken en leg in de ediks gember.
4. Haal het buikspek uit de oven, glaceer met de Piri Piri Sauce en plaats terug in de oven en verhoog de temperatuur naar 200ºC.
5. Stoom de gao bao en vouw open.
6. Haal de komkommer uit de ediks gember en plaats op 2 bladeren roodlof, vul hiermee de gao bao.
7. Snijd de buikspek in plakken, beleg de gao bao hiermee en bestrooi met de gebakken uitjes.
Variatietip:
Het buikspek kan goed sous-vide bereid worden. Marineer het buikspek met de Chinese five spices en zout, vacumeer en gaar voor 8 uur op 58
1. Marineer het buikspek met de Chinese five spices en zout, plaats in de oven op 120 graden tot de gewenste garing.
2. Meng de ediks gember met honing.
3. Snijd de komkommer in plakken en leg in de ediks gember.
4. Haal het buikspek uit de oven, glaceer met de Piri Piri Sauce en plaats terug in de oven en verhoog de temperatuur naar 200ºC.
5. Stoom de gao bao en vouw open.
6. Haal de komkommer uit de ediks gember en plaats op 2 bladeren roodlof, vul hiermee de gao bao.
7. Snijd de buikspek in plakken, beleg de gao bao hiermee en bestrooi met de gebakken uitjes.
Variatietip:
Het buikspek kan goed sous-vide bereid worden. Marineer het buikspek met de Chinese five spices en zout, vacumeer en gaar voor 8 uur op 58ºC. Haal het buikspek na 8 uur uit het vacuüm, glaceer met de Piri Piri Sauce en plaats in een oven van 200ºC.
. Haal het buikspek na 8 uur uit het vacuüm, glaceer met de Piri Piri Sauce en plaats in een oven van 200ºC.
. Haal het buikspek na 8 uur uit het vacuüm, glaceer met de Piri Piri Sauce en plaats in een oven van 200ºC.
– 4 stuks gao bao (zwart)
– 400 g buikspek
– 3 g World Spice Blend Chinese five spices kruiden fijn zonder zout pure (artnr 1164766)
– 6 g zout
– 8 bladeren roodlof
– 4 tl gebakken uitjes
– 1/2 komkommer
– 1 dl ediks gember
– honing
– Piri Piri Sauce