Gehaktballetjes in pineapple-chilisaus

Laat jouw klanten genieten van een smaakvolle maaltijd met groenten en gehaktballetjes in pineapple-chilisaus, waarbij sappige gehaktballetjes, gegrilde broccoli, gepofte paprikareepjes en ananasblokjes samenkomen in een verrukkelijke saus. Presenteer deze heerlijkheid in de toonbank of in maaltijdbakjes.

  • Categorieën:

Bereidingswijze

1. Meng het gehakt met het water, de Binding DS en de Gehakt kruiden tot gewenste binding.

2. Vorm balletjes van ongeveer 30 gram per stuk.

3. Gaar de gehaktballetjes op 160ºC tot een kerntemperatuur van 68ºC, voeg hierbij direct de broccoli roosjes toe en gril deze direct mee.

4. Laat het geheel terugkoelen en voeg de gepofte paprikareepjes, ananasblokjes en de Pineapple chili sauce.

5. Presenteer de maaltijd in de toonbank.

Serveertip

Presenteer in een mooie schaal in de toonbank of in maaltijdbakjes samen met witte rijst.

Ingrediënten

– 900 g half-om-half gehakt
– 100 g water
– 20 g Gehakt kruiden fijn met zout pure (1195783)
– 25 g Binding DS pure (artnr 371278)
– 350 g gepofte paprikareepjes
– 250 g broccoli (roosjes)
– 150 g ananas (blokjes)
– 400 g Pineapple chili sauce (artnr 409103)