Japanse Chun Bun

Zin in een echte smaakexplosie? Deze Japanse Chun Bun met tempeh combineert het beste van twee werelden: zacht, luchtig briochebrood gevuld met hartige tempeh stoof, gegrilde groenten en een romige mayosaus met een verrassende twist. De combinatie van Japanse kruiden, frisse groente en rijke smaken maakt dit gerecht ideaal voor een luxe lunch, een originele brunch of een feestelijke maaltijd. Een creatief streetfoodgerecht met een verfijnde, moderne touch!

  • Aantal Personen: 10
  • Categorieën:

Bereidingswijze

Groente vulling

  1. Meng alle ingrediënten en laat rustig ontdooien in de koeling.
  2. Verwarm vlak voor opmaak 5 minuten in de oven op 120⁰C met 20% stoom. Houd vervolgens goed warm.

Tempeh stoof

  1. Meng water met 1 dl Japanese flowers oliemarinade, Asian black pepper en uienpoeder en breng aan de kook.
  2. Bind met de roux korrels.
  3. Voeg de tempeh toe en stoof op laag vuur gedurende 25 minuten. Houd warm om te serveren.

Mayonaise saus

  1. Meng de ingrediënten en doe in een knijpfles of spuitzak.
  2. Kook de eieren, spoel koud af en pel.
  3. Snijdt het brioche brood in dikke plakken van 6 tot 7 cm en bak aan beide zijden in roomboter licht bruin. Eventueel afdeppen met keuken papier en snijd vervolgens de bovenkant in en maak zonder het brood volledig door te snijden als het ware een enveloppe van het brioche.

Opmaak

  1. Open het brioche brood voorzichtig aan de bovenkant en vul met 80 gram tempeh stoof en 100 gram gegrilde groenten.
  2. Garneer met ei, mayonaise en lente ui.

Ingrediënten

Groente vulling

–  400 g Bonduelle Gegrilde butternut – vriesvers

–  400 g Bonduelle Rode en gele paprika gegrild – vriesvers

–  200g Bonduelle groene kikkererwten – vriesvers

–  50 g sesamolie

–  10 g Verstegen Japanse kruiden grof met zout

 

Tempeh stoof

–  800 g tempeh in blokjes gesneden, 1 cm dik

–  1 l water

–  1 dl + 40 g Verstegen World Grill Japanese Flowers – oliemarinade

–  1 dl Verstegen Asian black pepper saus

–  10 g Verstegen uienpoeder

–  15 g roux korrels

 

Mayonaise saus

–  250 g friszure mayonaise

–  115 g gerookte olijfolie

–  15 g kerrie gomasio

–  2 g gerookt maldon zout

 

Garnering

–  5 hard gekookte eieren

–  1 st lente ui, fijn gesneden

–  2 briochebroden (per persoon een dikke snee van 6 – 7cm om te kunnen vullen)