Labneh met zaalouk

Labneh met zaalouk met een krokantje van Libanees flatbread is een kleurrijk en smaakvol gerecht waarbij romige, frisse yoghurt wordt gecombineerd met een kruidige aubergine-tomatensalade. Afgewerkt met verse kruiden, granaatappel, pistache en knapperig flatbread, is het een perfect gerecht voor borrel, lunch of als luxe snack.

  • Categorieën:

Bereidingswijze

Flatbread

  1. Meng de spice oil met de zonnebloemolie.
  2. Bestrijk het flatbread hiermee en bak 12 minuten op 160⁰C in de oven. Laat afkoelen.

 

Labneh

  1. Laat de yoghurt een nacht uitlekken in een natte theedoek.
  2. Meng de verkregen hangop met tahin, sumac en het citroen sap.
  3. Breng indien gewenst op smaak met zout.

 

Zaalouk

  1. Snipper de rode ui en plet de knoflook. Snijd de plakken gegrilde aubergine en de tomaat in grove brunoise. Fruit de ui en knoflook aan in olijfolie en voeg de tomaten en chermoula kruiden toe.
  2. Laat het geheel inkoken tot de juiste dikte. Voeg eventueel wat water toe. Breng indien gewenst op smaak met zout.
  3. Voeg de brunoise van de gegrilde aubergine en groene kikkererwten toe en koel terug.

 

Opmaak

  1. Verdeel de labneh over cocktailglazen. Verdeel hier de zaalouk gelijkmatig over.
  2. Garneer met de koriander, munt, granaatappel, pistache en zeste van citroen.
  3. Bestrooi met Za’atar en garneer met stukken flatbread.

 

Variatietip:

Varieer met dit gerecht door het te serveren als lunch gerecht, voorgerecht of als borrelbite.

Ingrediënten

Flatbread

–  4 st Libanese flatbreads

–  10 g Verstegen Spice Oil Curry Ginger – pure

–  10 g zonnebloemolie

 

Labneh

–  250 g Griekse yoghurt

–  50 g tahin pasta

–  1/2 st citroen sap

–  2 g Verstegen Sumac gemalen – pure

 

Zaalouk

–  1 rode ui

–  2 teentjes knoflook

–  4 tomaten

–  5 plakken Bonduelle gegrilde aubergines – vriesvers

–  150 g Bonduelle groene kikkererwten – vriesvers

–  5 g Verstegen Chermoula kruiden fijn zonder zout – pure

 

Garnering

–  Verstegen Za’atar met zout

–  Koriander

–  Munt

–  Granaatappelpitjes

–  Pistache nootjes

–  Citroen