Labneh met zaalouk met een krokantje van Libanees flatbread is een kleurrijk en smaakvol gerecht waarbij romige, frisse yoghurt wordt gecombineerd met een kruidige aubergine-tomatensalade. Afgewerkt met verse kruiden, granaatappel, pistache en knapperig flatbread, is het een perfect gerecht voor borrel, lunch of als luxe snack.
Flatbread
Labneh
Zaalouk
Opmaak
Variatietip:
Varieer met dit gerecht door het te serveren als lunch gerecht, voorgerecht of als borrelbite.
Flatbread
– 4 st Libanese flatbreads
– 10 g Verstegen Spice Oil Curry Ginger – pure
– 10 g zonnebloemolie
Labneh
– 250 g Griekse yoghurt
– 50 g tahin pasta
– 1/2 st citroen sap
– 2 g Verstegen Sumac gemalen – pure
Zaalouk
– 1 rode ui
– 2 teentjes knoflook
– 4 tomaten
– 5 plakken Bonduelle gegrilde aubergines – vriesvers
– 150 g Bonduelle groene kikkererwten – vriesvers
– 5 g Verstegen Chermoula kruiden fijn zonder zout – pure
Garnering
– Verstegen Za’atar met zout
– Koriander
– Munt
– Granaatappelpitjes
– Pistache nootjes
– Citroen