Mexicaanse tortilla met oesterzwam-birria

  • Aantal Personen: 10
  • Categorieën:

Bereidingswijze

Oesterzwam-birria

  • Bak de oesterzwammen in olijfolie tot ze mooi goudbruin zijn.
  • Voeg vervolgens de Tex Mex kruiden toe en bak kort mee.
  • Marineer de oesterzwammen daarna met de Spice Oil.

Zoetzure ui

  • Schil de rode ui en snijd deze in partjes.
  • Breng het zoetzuur aan de kook en voeg limoensap en -rasp toe.
  • Giet het mengsel heet over de rode ui en laat minimaal één nacht staan om goed in te trekken.

Tuinbonen guacamole

  • Blancheer de tuinbonen kort en koel ze terug in ijswater.
  • Voeg de tuinbonen, crème fraîche en jalapeño toe en mix in een blender tot een gladde, homogene emulsie.
  • Breng op smaak met Peper 4 seizoenen en Zeezout.

Koriander-krokant

  • Kook het zoetzuur samen met de koriander in tot al het vocht is verdampt.
  • Voeg vervolgens het hennepzaad, zout en malto toe en meng goed.
  • Strijk het mengsel uit op een bakplaat en bak 22 minuten in de oven op 140°C. Laat volledig afkoelen en breek daarna in grote stukken.

Opmaak

  • Frituur de tortilla op 160°C gedurende 3 minuten.
  • Zorg ervoor dat de tortilla volledig onder blijft en niet op het oppervlak blijft drijven.
  • Smeer de krokante tortilla vervolgens in met de tuinbonen guacamole.
  • Leg daarop de oesterzwambirria en voeg vervolgens maïs, zoetzure ui, koriander-krokant, tuinbonen, zwarte bonen-knoflooksaus en jalapeño toe.
  • Lak de birria af met de Spice Oil en garneer het geheel met koriandercress.

Ingrediënten

Oesterzwam-birria

– 190 g oesterzwammen
– 50 g olijfolie
– 5 g Verstegen Tex Mex kruiden fijn zonder zout – pure
– 60 g Verstegen Spice Oil Smoked Paprika Jalapeño – pure

Zoetzure ui

– 2 rode uien
– 1 limoen
– 200 ml zoetzuur

Tuinbonen guacamole

– 1 kg tuinbonen
– 250 g crème fraîche
– 1 Jalapeño Verstegen Zeezout – pure
– Verstegen Peper 4 seizoen – pure

Koriander-krokant

– 250 ml zoetzuur
– 50 g koriander
– 150 g hennepzaad
– 2 g Verstegen Zeezout – pure
– 10 g malto

Garnering

– 20 g maïs
– 10 g tuinbonen
– 5 jalapeño (schijfjes)
– 30 g zwartebonen knoflooksaus
– 2 g koriandercress
– 30 g Verstegen Spice Oil Smoked Paprika Jalapeño – pure

Opmaak (per persoon)

– 1 tortilla
– 100 g oesterzwambirria
– 20 g zoetzure ui
– 100 g tuinbonen guacamole
– 15 g koriander-krokant