Nootmuskaat parfait met grapefruit, miso-karamel en pindarotsjes is een verfijnd dessert waarin romige parfait, frisse grapefruit en zoete, hartige karamel samenkomen voor een verrassende smaakbeleving.
Parfait
Grapefruit gel
Miso karamel
Pindarotsjes
Opmaak
Parfait
– 400 ml Debic Parfait
– ¼ el Verstegen nootmuskaat gemalen
– 1 st grapefruit, zeste
Grapefruit gel
– 500 ml grapefruit sap
– 5 g agar agar
– 25 g suiker
Miso karamel
– 200 g suiker
– 150 g Debic Culinaire Original kookroom 20%
– 1 st Verstegen vanillestokje – pure
– 100 g boter
– 50 g miso
– 15 ml yuzu sap
Pindarotsjes
– 150 g geroosterde pinda’s
– 100 g pure chocolade, getableerd
– 1 g Maldon zout
Garnering
– 1 bakje limoencress
– 10 st chocolade decoratie
– 15 partjes grapefruit