Maak eens deze paella met wilde duif filet en rivierkreeftenvlees. Je brengt het gerecht eenvoudig op smaak met de World Spice Blend - Spaanse kruiden. Een perfect gerecht voor op de kaart in de laatste maanden van het jaar.
1. Kruid de duif filet met Ras el Hanout kruiden en zout.
2. Maak een bouillon van het water en de Spaanse kruiden.
3. Kook de paella rijst in de bouillon, giet af en laat droog stomen.
4. Snijd de haricots verts in dunne ringen en de tomaat in blokjes.
5. Snijd 50 gram chorizo in dunne plakjes en droog deze tussen 2 siliconenmatjes in de oven op 130 °C gedurende 30 minuten.
6. Snipper de banaan sjalot en hak de knoflook fijn. Snijd de overige chorizo brunoise.
7. Fruit de gesnipperde sjalot en knoflook aan, voeg de haricots verts, tomaat en overgebleven chorizo toe, bak dit 2 minuten. Voeg de gekookte paella rijst en het rivierkreeftvlees toe en meng door elkaar tot een paella.
8. Bak de duif filet naar wens en trancheer dun. Garneer de paella met de duif en hele rivierkreeften.
– 4 stuks wilde duif filet
– 5 g World Spice Blend – Ras el Hanout kruiden fijn zonder zout pure (artnr 1165966)
– 1 g zout
– 200 g rivierkreeftvlees
– 100 g chorizo plakjes
– 300 g paella rijst
– 1,1 l water
– 11 g World Spice Blend – Spaanse kruiden grof met zout (artnr 1193883)
– 250 g haricots verts
– 150 g tomaat
– 2 tenen knoflook
– 1 stuk banaan sjalot