Als je zin hebt in een werelds ontbijt, probeer dan deze Peruaanse zoete-aardappeldonuts met zwarte mais en buffelyoghurt: een verrassende combinatie van zachte donuts gemaakt van zoete aardappel, gekruid met specerijen zoals kaneel en sinaasappel, geserveerd met een romige en lichtzure buffelyoghurt, en afgewerkt met een topping van gekarameliseerde zwarte mais voor een unieke smaakervaring.
Donuts
Zoete-aardappelchutney
Specerijensiroop
Zwarte maïs
Opmaak
Donuts
– 1250 g bataat
– 1 sinaasappel
– 380 g zelfrijzend bakmeel
– 50 g suiker
– 10 g Verstegen Zeezout – pure
– 1 ei
– 4 g gist
Zoete-aardappel chutney
– 50 g zonnebloem olie
– 250 g zoete aardappel
– 3 g Verstegen Korianderzaad gemalen pure
– 5 g Verstegen Peru kruiden grof met zout – pure
– 110 g suiker
-100 g water
Specerijensiroop
– 100 g suiker
– 100 g water
– 2 g Verstegen Mosterdzaad heel
– 2 st Verstegen Kaneel Ceylon heel – pure
– 2 st Verstegen Steranijs pure
Zwarte maïs
– 2 zwarte maïs kolven
– 6 g Verstegen Zeezout – pure
– 4 g Verstegen Peru kruiden grof met zout – pure
Garnering
– 150 g buffelyoghurt
– 25 g bramen
– 20 g bessen
– 30 g frambozen
– 0,5 lúcuma
– 5 st Peruaanse muntblaadjes
-15 g Verstegen Spice Oil Roasted Garlic Huacatay
Opmaak (per persoon)
– 3 donuts
– 65 g zoete-aardappel chutney
– 20 g specerijensiroop
– 15 g zwarte maïs