Piri Piri Borrelplank

  • Categorieën: Kip & Gevogelte, Vegetarisch, Vlees

Bereidingswijze

1. Marineer de chicken wings met 10 gram Piri Piri kruiden en de zonnebloemolie. Voeg eventueel zout naar smaak toe.
Gaar de gemarineerde chicken wings in de oven op 170ºC gedurende 15-20 minuten.

2. Meng het gehakt met 15 gram Piri Piri kruiden, het ei en paneermeel. Meng dit goed tot alles is opgenomen en maak snackballetjes van 30 gram. Voeg eventueel zout naar smaak toe. Gaar de gehaktballetjes in de oven op 170ºC gedurende 10-15 minuten.

3. Bestrijk het bladerdeeg met de losgeklopte eidooiers, bestrooi met Piri Piri kruiden naar smaak en strooi met geraspte kaas. Snijd het bladerdeeg nu in banen van ongeveer 1 centimeter en leg deze op vetvrij papier op een ovenplateau.
Bak de kaasstengels af in de oven op 185ºC gedurende 15-20 minuten.

4. Frituur de Padron pepers a la minute en bestrooi met Piri Piri kruiden naar smaak. Bestrooi eventueel naar smaak met grof zeezout.

Ingrediënten

– 1 kg chicken wings
– 1 kg half om half gehakt
– 1 bladerdeeg
– 20 padron pepers
– 3 eidooier
– kaas (geraspt)
– 20 ml zonnebloemolie
– 30 g Paneermeel Blank (artnr 375310)
– 1 eieren
– 40 g World Spice Blend – Piri Piri kruiden fijn zonder zout pure (artnr 1165266)