Poké bowl met gamba's en zalm. Een poké bowl leent zicht perfect om te variëren met garnituren.
1. Kook de sushi rijst en breng deze op smaak met rijstazijn en Japanse kruiden.
2. Snijd de gamba’s open als een vlinder, maar niet helemaal los. Plet de gamba’s per twee tussen vetvrij papier, maak mooi rond met een behulp van een steker en vries de gamba’s licht aan.
3. Snijd de zoete aardappel in brunoise en gaar in de oven op 180 ºC 10-15 minuten.
4. Snijd de komkommer in linten, de paprika in brunoise en de radijs in plakjes. Schil de gele wortel en snijd in plakjes. Snijd de rode ui in halve ringen, de lente ui schuin in dunne ringen en snijd de beukenzwammen los.
5. Marineer de komkommer linten, gele wortel, radijs, rode ui en beukenzwammen in de zoet zuur marinade.
(tip: zet de zoet zure groente in een open bak in het vacumeerapparaat en trek vacuüm, dan trekt de smaak sneller in het product)
6. Snijd de zalm in dunne plakken en marineer deze ongeveer 20 minuten in de Leche de Tigre.
(dit heet Ceviche)
7. Haal de geplette gamba’s uit de vriezer en bak deze krokant in een beetje olie.
8. Meng de mayonaise met de Smokey BBQ Saus en doe dit in een spuitzakje of spuitflesje.
9. Bouw de poké bowl op door in het midden van het bord of bakje een bol van 75 gram aangemaakte sushi rijst te plaatsen. Verdeel de gepofte zoete aardappel, zoet zure groente, rode paprika, lente-ui, edamame bonen, taugé, zeewier salade, en zalm netjes per soort rondom de sushi rijst.
10. Maak de poké bowl af met wat koriander blaadjes, rode peper ringen, de aangemaakte mayonaise, zeewier chips, krokant gebakken gamba’s en Verstegen Gomassio.
– 200 g sushi rijst
– 200 g zalmfilet
– 12 gamba’s (schoongemaakt 16/20)
– 100 g zoete aardappel (heel)
– 100 g radijs
– 100 g beukenzwam
– 100 g gele wortel
– 100 g lente-ui /bosui
– 100 g edamame
– 100 g paprika (rood)
– 30 g rode peper ringen
– 150 g zeewier Salade
– 6 koriander stelen
– 60 g zeewier chips
– 100 g komkommer
– 100 g tauge
– 6g World Spice Blend – Japanse kruiden grof met zout (artnr 1198983)
– Gomasio grof met zout (Artnr 1188866)
– 100 g mayonaise
– 20 g Verstegen – Smokey BBQ Saus (artnr 116502)
– 10 g rijstazijn
– zoet zuur marinade
– leche de tigre
– 1 rode ui