Pumpkin Spice appelcrumble. Serveer de appelcrumble warm met een quenelle vanille hangop.
1. Doe de bloem, 200 gram suiker en 175 gram boter in de Hobart met de vlinder en draai tot een crumble deeg. Hak de walnoten grof en meng door het crumbledeeg.
2. Meng de Griekse yoghurt met poedersuiker en vanille naar smaak en zet in de koelcel.
3. Meng de overige suiker met de Pumpkin Spice kruiden.
4. Schil de appels mooi rond, verwijder het klokhuis met een appelboor en halveer de appels zodat je 2 ronde plakken met een gat overhoudt.
5. Bak de appel in de overige roomboter en suiker met de Pumpkin Spice kruiden tot deze mooi gekarameliseerd zijn.
6. Vet siliconen bakvormpjes in met bakspray en vul met de gekarameliseerde appels en verdeel de karamel uit de pan over de appels.
7. Vul het gat in de appel op met amandelspijs, verwijder de pit uit de kersen en verdeel de kersen over de appels.
8. Bedek de appels nu met het crumbledeeg met walnoten en bak de appelcrumbles 15 tot 20 minuten in een voorgegaarde oven van 180ºC.
– 5 Elstar appels
– 250 g patent bloem
– 300 g suiker
– 275 g roomboter
– 100 g walnoten
– 100 g kersen
– 200 g amandelspijs
– 500 g yoghurt (Grieks)
– poedersuiker
– Vanillestokjes pure (artnr 144378)
– 10 g World Spice Blend – Pumpkin Spice kruiden fijn zonder zout pure (artnr 1165766)