Rib-eye Jamaican Jerk

Deze rib-eye Jamaican Jerk wordt royaal gekruid met World Spice Blend Jamaican Jerk, waardoor kruidige warme specerijen tot in de kern doordringen. Geserveerd met krokante cornribs, zoete aardappel friet, Smokey BBQ Saus en een kruidige mayonaise. Deze Rib-eye Jamaican Jerk is perfect voor een zomerse kaart of een BBQ-special.

  • Aantal Personen: 1
  • Categorieën:

Bereidingswijze

1. Meng de World Spice Blend Jamaican Jerk met rietsuiker en fijn zeezout. “Rub” met 4-5 gram van dit mengsel de rib-eye in en laat even rusten.

2. Schil de zoete aardappel en snijd in zeer dikke frieten. Frituur deze voor op 140 graden en laat uitlekken.

3. Snipper de rode ui, meng de overige Spice Oil Green Herbs Garlic met de mayonaise.

4. Meng de cornribs met 20 gram Spice Oil Green Herbs Garlic en bak of gril in de oven.

5. Frituur de zoete aardappel af. Gril de rib-eye op een hete barbecue naar wens en laat kort rusten.

6. Garneer de friet met de mayonaise, Smokey BBQ Saus en gesnipperde ui. Trancheer de rib-eye en garneer het gerecht af met de cornribs.

Ingrediënten

– 200g Rib-eye
– 30g World Spice Blend Jamaican Jerk (Artikelnr. 1165060)
– 12g Rietsuiker
– 10g Fijn zeezout
– 200g Cornribs
– 1st Zoete aardappel
– 100g Mayonaise
– 30g Spice Oil Green Herbs Garlic (Artikelnr. 462610)
– 1st Rode ui
Smokey BBQ Saus (Artikelnr. 116502)