Runder pastrami deluxe

  • Categorieën:

Bereidingswijze

1. Meng de Colorozo zout, Verovite mix, knoflookpoeder en de Hamburger speciaal mix.

2. Voeg het mengsel bij het vlees en trek deze vacuüm en laat 10 dagen pekelen (1 dag per 100 gram).

3. Haal het vlees uit het vacuüm, spoel de pekel eraf en dep droog.

4. Meng en vermaal extra (niet te fijn) de Piri Piri kruiden en de Italiaanse La Spezia kruiden.

5. Bestrijk het vlees dun met de mosterd en rondom kruiden met het World Spice Blend mengsel.

6. Gaar in de oven met 10% extra vocht op 150 °C met een kerntemperatuur van 45 °C.

Ingrediënten

– 1 kg runderborst
– 13 g Colorozozout 
– 15 g Verovite mix voor droge worst fijn zonder zout pure (artnr 326001)
– 5 g Knoflookpoeder
– 15 g Hamburger speciaal mix fijn met zout (artnr 286003)
– 15 g World Spice Blend – Piri Piri kruiden fijn zonder zout pure (artnr 1165266)
– 5 g World Spice Blend – Italiaanse La Spezia kruiden grof met zout pure (artnr 1193983)
– Mosterd ardenner