Saffraan cheesecake

Saffraan cheesecake met oranjebloesem en pistache is een luxe dessert met een kruidige cheesecake, fruitige bodem en verfijnde garnituren. Perfect voor een elegante presentatie.

  • Categorieën:

Bereidingswijze

Cheesecake

  1. Week de draadjes saffraan in het water gedurende 10 minuten.
  2. Smelt 1 dl van de cheesecake mix in een pannetje en voeg het saffraan water toe. Laat een aantal uur afgedekt infuseren in de gesmolten cheesecake.
  3. Verwarm eventueel bij en passeer door een fijne zeef. Laat deze massa goed afkoelen in de koeling.
  4. Klop de overige cheesecake mix samen met de safraanmassa op in een planeetmenger.

 

Bodem

  1. Meng alle ingrediënten.
  2. Bekleed 2 taartringen van 14 cm met acetaat banderol en plaats op een bakplaat met bakmat.
  3. Verdeel de massa voor de bodem over de twee ringen en druk goed aan met een tonicstamper.
  4. Breng de cheesecake over in een spuitzak en vul de ringen af.
  5. Strijk glad en laat de taarten minimaal 2 tot 4 uur goed opstijven in de koeling.

 

Gel van oranjebloesem

  1. Kook voor de gel de ingrediënten samen 2 minuten door en stort uit.
  2. Laat afkoelen en draai glad in een blender.
  3. Breng over in een spuitzak.

 

Opmaak

  1. Los de taarten en snijd in gelijke punten.
  2. Dresseer de punten op het bord en werk af met de oranjebloesemgel, pistache pasta, gemalen pistache, zeste van mandarijn, partjes vijg en chocolade decoratie.
  3. Werk af met een quenelle vanille-ijs.

Ingrediënten

Cheesecake

–  1 l Debic Cheesecake

–  20 draadjes Verstegen saffraan

–  50 ml water (lauw warm)

 

Bodem

–  25 g pistache, gemalen

–  350 g koekjes, gemalen

–  2 st mandarijn, zeste

–  30 g gedroogde vijgen, stukjes

–  125 g gesmolten boter

 

Gel van oranjebloesem

–  500 ml mandarijnen sap

–  50 ml oranjebloesem sap

–  25 g suiker

–  5,5 g agar agar

 

Garnering

–  30 g pistache, gemalen

–  16 st chocolade decoratie

–  10 g pistache pasta

–  3 st verse vijgen

–  1 st mandarijn, zeste

–  10 quenelles vanille-ijs