Stuffed chicken

Gevulde kipfilet met gekruid kipgehakt, abrikozen en rozijnen, omwikkeld met spek. Ideaal voor professionele keukens en geschikt voor toonbankpresentatie.

  • Categorieën: Kip & Gevogelte

Bereidingswijze

1. Snijd de kipfilets in bij het dikke gedeelte zodat je de kipfilets kunt vullen.

2. Meng het kipgehakt met de Cevapcici kruiden, abrikozen en rozijnen.

3. Doe het gehaktmengsel in een spuitzak.

4. Knip de spuitzak open en vul de kipfilets met het gehaktmengsel vanaf de kant die is ingesneden.

5. Maak de kipfilets dicht met een korte satéprikker.

6. Omwikkel de kipfilets met spek.

7. Marineer de kipfilet rondom met World Grill Méditerrané.

8. Plaats de kipfilet in een ovenschaaltje.

Gaar de kipfilet op 160ºC in de oven tot een kerntemperatuur van 72ºC.

Presenteer in de toonbank met hete bliksem en zuurkool.

Ingrediënten

– 1 kg kipfilet zonder haasje
– 500 g kipgehakt
– 15 g Cevapcici kruiden fijn pure (Artnr. 415701)
– 50 g gedroogde abrikozen in blokjes gesneden
– 50 g rozijnen
World Grill Méditerrané pure (Artnr. 385202)
– 16 st ontbijtspek (plakken)
– 9 st satéprikkers