Recept voor tataki van wilde eendenborst geserveerd met kletskoppen en popcorn. Dit gerecht is voor de echte fijnproevers en is geschikt om te maken in een kleine keuken. Met de Connoisseur Asian Black Pepper sauce maak je dit gerecht helemaal af. De saus past perfect bij de smaak van eend.
1. Bak de eendenborst krokant medium-rare en koel terug in ijswater. Dep droog en kruid met 5 gram Peru kruiden.
2. Pof de zoete aardappels in de schil op 220 °C gedurende 30 minuten en verwijder de schil.
3. Draai in de keukenmachine een gladde crème van de gepofte zoete aardappel en 15 gram World Grill – Fuego Peru.
4. Bak de popcorn mais en kruid met de Peru kruiden.
5. Meng in de Hobart met de vlinder: poedersuiker, sinaasappelsap, Gomasio, gesmolten boter en bloem tot een glad kletskop beslag en laat dit 1 uur rusten in de koeling.
6. Smeer het kletskop beslag uit op een bakmatje en bak goud geel in de oven op 160 °C hete lucht gedurende 5-8 minuten.
7. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Pluk de koriander grof.
8. Meng de beukenzwammen met de halve uien ringen en meng met 50 gram Asian Black Pepper sauce. Voeg het sap van de limoen en de koriander toe.
9. Lak de eendenborst voor het serveren met 10 gram World Grill – Fuego Peru.
10. Verdeel het mengsel met de beukenzwammen op een bord en trancheer hier de eendenborst op.
11. Garneer het gerecht met de overige Asian Black Pepper sauce, popcorn en de Gomasio kletskop.
– 4 stuks wilde eendenborst
– 50 g beukzwammen
– 1 rode ui
– 30 g popcorn mais
– 8 g World Spice Blend – Peru kruiden fijn met zout pure (artnr 1192883)
– 600 g zoete aardappel
– 25 g World Grill – Fuego Peru (artnr 492902)
– 150 g poedersuiker
– 100 g sinaasappelsap
– 80 g Gomasio Grof met zout (artnr 1188866)
– 50 g gesmolten boter
– 30 g bloem
– 1 limoen
– 8 takjes koriander
– 100 g Asian Black Pepper sauce (artnr 477506)