Vega Tikka Masala

Deze bloemkoolcurry zit vol smaak door de tandoori en garam masala kruiden, gecombineerd met kikkererwten, tomaten en kokosmelk.

  • Categorieën: Vegetarisch

Bereidingswijze

1. Kruid de bloemkoolroosjes met 10 gram Tandoori kruiden zonder zout pure en de helft van de zonnebloemolie en rooster 10 minuten op 190 ºC in de oven.

2. Snijd de paprika en rode ui in brunoise en de knoflook fijn.

3. Bak de ui, knoflook en Chili vlokken pure in de overige zonnebloemolie.

4. Voeg 5 gram tandoorikruiden en 20 gram Garam Masala kruiden toe en bak kort mee.

5. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 12 minuten zachtjes koken.

6. Voeg de kikkererwten en groentebouillon toe en laat inkoken tot een gebonden saus.

7. Voeg de kokosmelk toe en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte.

8. Voeg tot slot de geroosterde bloemkoolroosjes toe en breng nogmaals aan de kook.

9. Serveer met raita, naanbrood en basmatirijst.

 

Ingrediënten

– 1 kg bloemkool (roosjes)
– 15 g World Spice Blend – Tandoori kruiden fijn zonder zout pure (Artnr.1166166)
– 20 g World Spice Blend – Garam masala kruiden fijn zonder zout pure (Artnr. 1164966)
– 1 limoen
– 5 g Chili vlokken pure (Artnr. 1164566)
– 300 g kikkererwten (blik uitgelekt)
– 200 g Paprika (rood)
– 150 g rode ui
– 2 knoflooktenen
– 1 kg tomatenblokjes (blik)
– 150 ml kokosmelk
– 200 ml groentebouillon
– 50 ml zonnebloemolie