Vissoep uit Fez

  • Bereidingstijd: -
  • Oventijd: -
  • Aantal Personen: 10
  • Categorieën: Vis

Bereidingswijze

1. Pel de uien en de knoflook. Snijd de venkel en stoof aan in olijfolie samen met Ras el Hanout kruiden en de Saffraan.

2. Voeg de tomaatjes toe en blus met de pastis. Laat vervolgens even uitdampen.

3. Voeg de visbouillon,Tijm en Laurierblad toe en laat rustig sudderen, gedurende 45 minuten.

4. Laat de kokkels heel kort garen, zeef het vocht en voeg toe aan de bouillon. Laat de vis even meegaren.

5. Bak de langoustines kort aan.

5. Serveer de soep met de zeevruchten.

6. Garneer desgewenst met koriander.

Ingrediënten

– 2 lr visbouillon
– 10 langoustines of gamba’s
– 1 kg zeevruchten (kokkels, mesheften, mosselen, …)
– 1 kg stevige witte vis
– 2 sjalotten
– 3 teentjes knoflook
– 1 venkelknol
– 4 tomaten
– verse koriander
– 1 scheutje pastis (optioneel, kan vervangen worden door 2 stuks Steranijs heel pure (artnr 809583)
– olijfolie
World Spice Blend – Ras el Hanout kruiden fijn zonder zout pure (artnr 1165966)
– 12 stuks Saffraan
– 2 stuks Laurierblad heel pure (artnr 083678)
Tijm heel pure (artnr 1201166)