Winterse varkensfilet rollade

Serveer de varkensfilet rollade met Pepersaus (art.nr. 428311).

  • Aantal Personen: 6
  • Categorieën: Vlees

Bereidingswijze

Varkensfilet rollade

1. Meng de Mix voor Rollade met de Verstegen Kruidnagel gemalen en Kodor.

2. Bestrooi hier de varkensfilet mee.

3. Knoop de filet tot rollade.

4. Bak de varkensfilet rollade op matig vuur bruin.

5. Gaar de rollade in een voorverwarmde oven van 170 graden tot een kerntemperatuur van 62 graden.

6. Laat de rollade onder aluminiumfolie 10 minuten rusten alvorens het vlees te snijden.

 

Pastinaak Crème

1. Schil de pastinaak en snijd in grove stukken.

2. Zet de gesneden pastinaak op met de room, water, kruidnagel en de Steranijs en kook de pastinaak gaar.

3. Haal de pastinaak uit de pan en draai glad in de blender met de witte chocolade en eventueel wat van het kookvocht uit de pan tot je een mooie gladde pastinaak crème hebt. Voeg eventueel zout naar smaak toe.

 

Ingrediënten

Ingrediënten Varkensfilet rollade
– 1 kg Varkensfilet (gevliesd)
– 20 g Verstegen mix voor rollade met ingekapseld zout
– 1 g Verstegen Kruidnagel gemalen
– 2 g Verstegen Kodor
– Verstegen Katoenkoord
Ingrediënten Pastinaak Crème
– 1 kg Pastinaak (heel)
– 500 ml Room
– 1 l Water
– 170 g Witte Chocolade
– 7 g zout
– 3 piece Verstegen Pure steranijs 95 g Jar
– 3 hele Kruidnagels