Zarzuela

Varieer eens met vis schaal- en schelpdieren die op dat moment in het seizoen zijn. Ook oktopus doet het altijd goed in deze maaltijd.

  • Aantal Personen: 1
  • Categorieën: Vis

Bereidingswijze

1. Kook de schelpen met de sherry en bewaar het vrij gekomen vocht. Zet de schelpen apart.
2. Snijd de vis in stukken, bestrooi met bloem en bak bruin en gaar. Bak of grill de gamba’s kort.
3. Plet de knoflook en snipper de ui. Verwijder het zaad uit de tomaten en snijd het vruchtvlees grof. Snijd de peterselie grof.
4. Fruit de knoflook en uien aan, voeg de gesneden tomaat toe en bak kort mee. Blus af met de witte wijn en voeg de Spicemix del Mondo Flamenco en laurier toe.
5. Voeg het mosselkookvocht en de visbouillon toe en breng aan de kook. Voeg de Chimichurrisaus toe en breng nogmaals aan de kook.
6. Voeg alle vis, schaal- en schelpdieren toe aan de zarzuela en bestrooi als laatste met de peterselie.

Ingrediënten

– 500g Witvis
– 250g Zalmfilet
– 750g Mosselen
– 250g Vongole
– 250g Gamba’s (schoongemaakt 16/20)
– 2 Uien
– 4 Knoflook tenen
– 4 Tomaat
– 100ml Sherry
– 100ml Witte Wijn
– 150ml Bouillon (vis)
– 10g Peterselie (plat)
– 400ml Verstegen Chimicurri sauce 2,7 l emmer (374102)
– 10g Verstegen Spicemix del Mondo – Flamenco 500 g (Artikelnr. 583074)
– 2 Verstegen Pure Laurierblad heel 35 g pot (Artikelnr. 083674)