Echt in elk gerecht

Bij Verstegen zorgen we voor ingrediënten waarmee jij kan excelleren in je vak. ‘Echt’ is daarbij altijd ons uitgangspunt. Het telen van kruiden en specerijen op plekken waar ze echt het beste groeien: bij de oorsprong. Het maken van echt duurzame keuzes als het gaat om mens, milieu en maatschappij. Het leveren van kruiden en specerijen van de hoogste kwaliteit. En het faciliteren van jou als foodprofessional, zodat jij echte smaken kunt creëren. Want wij geloven dat ‘écht’ het verschil kan maken voor jou als foodprofessional en voor je gasten.

Duurzaam

Met respect omgaan met mens, milieu en maatschappij zit bij ons in de genen. Daarom maken we duurzame keuzes in alles wat we doen. Als familiebedrijf is dit vanzelfsprekend, we werken immers voor de kinderen van onze kinderen.

Oorsprong

We telen al onze kruiden en specerijen direct bij de oorsprong. Op plekken waar de klimatologische omstandigheden het beste zijn. Hier hebben we een duurzame samenwerking met lokale boeren. Echt begint dus ook echt bij het begin.

Smaak

Bij kruiden en specerijen draait het uiteindelijk allemaal om smaak. Dat is de reden waarom je het toevoegt aan een gerecht. Al onze kruiden en specerijen zijn dan ook rijk en vol van smaak. Pure smaken die gerechten verrijken en echt het verschil maken.

Kwaliteit

Wij staan voor kruiden en specerijen van de allerhoogste kwaliteit, doordat we vanaf de oorsprong alles in eigen hand houden: handmatig plukken, selectie, vervoer en verwerking van de grondstoffen. Echte kwaliteit voor de puurste producten.

De échte pijlers van Verstegen

Wat betekenen de pijlers ‘Duurzaam‘, ‘Oorsprong‘, ‘Smaak‘ en ‘Kwaliteit‘ voor Verstegen? Onze vertegenwoordigers van deze waarden – Marianne van Keep, Yayang Vionita, Jan Smink en Peter Dumont – leggen het uit.

Van boer tot bord

Onze kruiden en specerijen halen we direct bij de oorsprong, waar we een duurzame samenwerking hebben met lokale boeren. Vanaf hier hebben we alles in eigen hand. Van selectie tot malen in onze eigen fabriek. Voor altijd de beste kwaliteit.

Image-block

Receptinspiratie

Gevulde portobello met quinoa, foelie en rode bieten crème

Deze gevulde portobello’s met quinoa, foelie en rode bieten crème vormen een heerlijk vegetarisch voorgerecht. De smaak van de foelie geeft een frisse touch aan de quinoa en de bieten crème. Het zoete van de bieten combineert uitstekend met de hartige smaak van de portobello.

Bekijk Recept
Image-block

Echte verhalen achter...

Kennis is alles in de keuken. Kennis van producten, kooktechnieken, smaken, mise-en-place en ook van kruiden en specerijen. Daarom voeden we je graag met kennis op dat gebied. Oorsprong, teeltproces, aandacht, verwerking, het zijn allemaal factoren die de echtheid van kruiden en specerijen definiëren. Heel belangrijk, want dat is wat de smaak bepaalt. Het kan je gerecht maken of breken. Daarom geven we je graag meer achtergrondinformatie over kruiden en specerijen. Waar kun je echte kwaliteit aan herkennen? In vijf voorbeelden leer je anders te kijken naar kruiden en specerijen en te kiezen op kwaliteit.

Witte peper

Wist je dat je echte witte peper kunt herkennen aan de geur? Je proeft dus niet alleen het verschil, je ruikt het vooral.

Nootmuskaat

Echte nootmuskaat hoort nooit bitter te zijn, maar een zoete, zachte smaak te hebben. Waar komt die bittere smaak dan vandaan?

Kruidnagel

Heb je vettige vingers bij het wrijven over de kop van de kruidnagel? Dan weet je dat je met echte te maken hebt. Hoe komt dit?

Kardemom

Wat het uiterlijk van de kardemon over de kwaliteit zegt? Is de peul nog dicht of is ze opengebarsten? We vertellen je hoe je de koningin onder de kruiden en specerijen herkent.

Foelie

Echte foelie herken je door er goed naar te kijken. De kleur zegt namelijk veel over het oogsten en de verwerking. Op welke kleur moet je letten?