Het aanbieden van maaltijden biedt mooie kansen voor versspecialisten

Werk, gezin, familie, vrienden, sport, boodschappen, het huishouden, hobby’s… mensen zijn steeds drukker en hebben soms weinig tijd om boodschappen te doen of te koken. Een onmiskenbare trend is daarmee ontstaan: de vraag naar kant-en-klare, gezonde maaltijden. En deze trend biedt mooie kansen en mogelijkheden voor versspecialisten. Wij zetten ze voor je op een rij.

Maaltijden en een sterke positionering als versspecialist
Kant-en-klaar maaltijden – met gezonde en uitgebalanceerde opties, op basis van dieetvoorkeuren, allergieën en smaak – besparen mensen tijd en geld, zorgen voor een gezonde en goede maaltijd, en bieden gemak. Voor jou als versspecialist brengt deze trend een breed scala aan kansen en voordelen. In de eerste plaats innovatie, diversiteit en een sterke positionering. Het aanbieden van nieuwe, unieke maaltijden kan jouw productaanbod verbreden en biedt de mogelijkheid om je te onderscheiden ten opzichte van je concurrenten. Hierdoor kun je de markt verbreden, versterken en nieuwe klanten aantrekken, met een mooie verhoogde omzet tot gevolg. En wanneer klanten maaltijden bij jou kopen en hier tevreden over zijn, vergroot je niet alleen je klantenbestand door middel van mond-op-mond reclame, maar verhoog je ook de klantloyaliteit en verbeter je jouw relatie met de klant.

Gunstig effect op marges en kosten
Het aanbieden van maaltijden heeft daarnaast ook een gunstig effect op marges en kosten. Als je als versspecialist eigen maaltijden bereidt en verkoopt, behoudt je hogere marges dan wanneer je alleen vlees verkoopt. Maaltijden hebben doorgaans hogere verkoopprijzen dan het overige verse vlees, wat jouw winstgevendheid kan vergroten. Het aanbieden van maaltijden kan je daarbij helpen om overtollige voorraad en voedselverspilling te verminderen. Voedsel dat je over hebt, kun je gebruiken in jouw maaltijden, waardoor je dus minder voedsel hoeft weg te gooien en jouw efficiëntie verbetert. Door restverwerking werk je toe naar zero-waste. Zo blijft er meer over onder aan de streep.

Hoe kan Verstegen helpen bij het aanbieden van maaltijden?
Vanuit Verstegen bieden wij veel ondersteuning aan koks en versspecialisten. De kennis die wij in deze sectoren vergaren, verwerken wij in nieuwe concepten en producten die het gemak dienen van jou als versspecialist en kunnen helpen bij jouw positionering met een uniek aanbod. Onze prioriteit is het leveren van producten van hoge kwaliteit. Met de juiste combinatie van onze producten, afkomstig van over de hele wereld, kun je maaltijden een unieke en authentieke smaak geven, die moeilijk na te bootsen is. Onze producten kunnen heel bepalend zijn voor de smaak van een gerecht en bieden je de mogelijkheid om veelzijdig te zijn in het aanbieden van diverse maaltijdoplossingen. In de ontwikkeling van onze producten verliezen we bij Verstegen daarbij het belang van gezondheid en bijbehorende eisen niet uit het oog, zoals met onze Pure lijn.

Inspirerend en onderscheidend blijven met het aanbod van maaltijden
Hoe blijf je tenslotte inspirerend en onderscheidend, wanneer je maaltijden aanbiedt aan jouw klanten? Ons advies: blijf vooral experimenteren. Met verschillende ingrediënten, smaken en bereidingsmethoden om nieuwe en onverwachte smaken te creëren. Het introduceren van nieuwe smaken en gerechten verrast en enthousiasmeert jouw klanten. Vraag ze daarbij om hun mening over jouw maaltijden en gebruik deze feedback om de gerechten te verbeteren en aan te passen. Klanten zullen het waarderen dat er naar hun mening wordt geluisterd en dit kan weer helpen om een trouwe klantenkring op te bouwen. Zorg er hierbij voor dat de kwaliteit van de maaltijden constant is en voldoet aan de verwachtingen van de klanten. Gebruik seizoensgebonden ingrediënten voor versheid, geloofwaardigheid en variatie enerzijds, en lage kosten en een milieuvriendelijke uitstraling anderzijds. Beleving en sfeer is daarnaast ook belangrijk: denk na over hoe de maaltijden creatiever en onderscheidend gepresenteerd kunnen worden om een onvergetelijke indruk achter te laten bij jouw klanten. En last but not least: overweeg duurzame en lokale ingrediënten te gebruiken om een bewuste en verantwoorde uitstraling te creëren. Dit kan klanten aantrekken die belang hechten aan duurzaamheid in de verswereld.

Meer weten?
Profiteer van de trend en ontdek hoe Verstegen jou kan helpen om unieke, gezonde maaltijden aan te bieden. Neem contact op met één van onze specialisten en ontdek de mogelijkheden! Bij Verstegen zetten we onze kennis en jarenlange ervaring daarnaast graag in voor het bieden van inspiratie, bijvoorbeeld in de vorm van recepten en tips.

Lees ook: Verstegen brengt gemak, kwaliteit en ambacht samen op Slavakto