Asian bun & BBQ buikspek

Maak voor extra pit de Asian bun & BBQ sauce aan met azijn en gesneden verse chili.

  • Aantal Personen: 20
  • Categorieën: Vlees

Bereidingswijze

1. Marineer het buikspek met de Spicemix del Mondo – Kaapse Kruiden, het Zeezout en 200 ml Asian Bun & Bbq Sauce. Vacumeer en gaar het buikspek op 68 graden voor 24 uur in de röner.
2. Kook een zoetzure marinade van de azijn, suiker en zout. Laat afkoelen.
3. Verwijder het zaad uit de chili peper. Snijd de chili peper, komkommer, en winterpeen julienne, meng met de taugé en voeg de zoetzure marinade toe.
4. Snijd de buikspek in plakken en grill op de BBQ. Lak de gegrilde plakken met de overige 100 ml Asian Bun & Bbq Sauce.
5. Stoom de broodjes warm, vul met gesneden rode kool en uitgelekte zoetzure groente, beleg met een plak buikspek en maak af met cress naar keuze.

Ingrediënten

– 1kg Varkensbuik z/b z/z
– 20g Verstegen Pure Spicemix del Mondo Kaapse Kruiden 270 g Jar (Artikelnr. 582581)
– 4g Verstegen zeezout 1100 g pot (Artikelnr. 578074)
– 300ml Verstegen Asian Bun & Bbq Sauce 875 ml fles (Artikelnr. 1029301)
– 1piece Vacuumkookzak
– 1dl Witte wijnazijn
– 100g Suiker (kristal)
– Zout (naar smaak)
– 200g Komkommer
– 200g Winterpeen
– 200g Taugé
– 200g Rode kool
– 20piece Gua bao
– Cress naar keuze
– 1piece Verse chili peper