Borrelplank Middle East

  • Aantal Personen: 1
  • Categorieën: Vegetarisch

Bereidingswijze

1. Hummus: snipper de ui en plet de knoflook. Myoteer 3 gram World Spice Blend Pro – Ras el Hanout en laat afkoelen. Plaats de kikkererwten, 40 gram tahin, zonnebloemolie, sap van een halve citroen en het ui/knoflook mengsel in een keukenmachine en draai tot hummus. Serveer in een kom en garneer met olijfolie en Spicemix del Mondo – Za’atar.

2. Labneh: Laat de yoghurt een nacht uitlekken in een natte theedoek. Meng de verkregen hangop met 50 gram tahin en het sap van een halve citroen. Breng indien gewenst op smaak met zout. Smeer de labneh uit over een plat bord met de meeste massa aan de buiten rand.

3. Zaalouk: snipper de rode ui en plet de knoflook. Snijd de aubergine en tomaat in stukken. Fruit de ui en knoflook aan in olijfolie en voeg de aubergine toe. Als de aubergine bruin is voeg de tomaten en World Spice Blend Pro – Chermoula toe. Laat het geheel pruttelen tot de juiste dikte. Voeg eventueel wat water toe. Breng eventueel op smaak met zout. Laat afkoelen en serveer in het midden van de labneh. Garneer met Sumak en gehakte pistache noten.

4. Briwat: maak een farce van de feta, World Spice Blend Pro – Ras el Hanout, munt, dille en het ei. Plaats een vel filodeeg op de werkbank en bestrijk met olie, plaats hier nog een vel filodeeg op. Snijd in de lengte in repen van 5 cm breed. Plaats wat farce onderaan de reep en vouw drie hoeksgewijs tot een envelop. Bak krokant in olie en bestrooi met Spicemix del Mondo – Za’atar.

5. Gevulde dadels: Meng de roomkaas met 3 gram Ras el Hanout en de zeste van de sinaasappel. Ontpit de dadels en vul met de roomkaas. Garneer met walnoot.

Ingrediënten

– 1 Sjalot (banaan)
– 1 Knoflook tenen
– 250 g Kikkererwten (blik uitgelekt)
– 90 g Tahin (sesampasta)
– 90 g Zonnebloemolie
– 1 Citroen
– Olijfolie
Spicemix del Mondo – Za’atar
– 250 g Yoghurt (Grieks)
– 1 Aubergine
– 1 Rode ui
– 2 Knoflook tenen
– 4 Tomaat
– Pistache noten
– Filo deeg
– 250 g Feta kaas
– 1 Eieren
– Munt (vers)
– Dille (vers)
– 8 Dadels
– 250 g Verse roomkaas
– 1 Sinaasappel
– Walnoten
– 6 g World Spice Blend Pro – Ras el Hanout
– 5 g World Spice Blend Pro – Chermoula
Herbs & Spices – Sumac