Cajun Boudin

  • Aantal Personen: 40
  • Categorieën: Vlees

Bereidingswijze

1. Maak de lever schoon en spoel deze uit.
2. Snijd de varkensbuik in grove stukken.
3. Ze de varkensbuik, paprika’s, bleekselderij, ui en knoflooktenen op in een pan met water en het keukenzout. Zorg dat de ingrediënten net onder water staan.
4. Laat dit een uur lang net niet koken. Voeg na een uur de varkenslever toe en laat dit nog eens 45 minuten op staan.
5. Giet de pan af en bewaar het kookvocht.
6. Draai door de 3 mm plaat in de gehaktmolen
7. Voeg de gekookte rijst toe samen met de gesneden lente ui, peterselie en Cajun Blend.
8. Meng stevig en voeg 200 gram kookvocht toe.
9. Stop het deeg op in Varkensdarmen 32/35 (let op niet te strak afstoppen).
10. Gaar de worsten bij 80 graden stoom in de steamer tot een kern van 72 graden.

Ingrediënten

– 400g Rijst (gekookt)
– 500g Varkens lever
– 1250g Varkensbuik z/b z/z
– 200g Paprika (rood)
– 200g Paprika (groen)
– 2piece Bleekselderij stengels
– 7piece Knoflook tenen
– 2g Verstegen Peterselie gesneden 750 g emmer (Artikelnr: 094601)
– 120g Verstegen Cajun Blend 1500 g kuipje (Artikelnr. 412002)
– 50g Lente ui / Bos ui
– 200g Uien
– 30g Keukenzout
– Verstegen Varkensdarmen 32/35
– 4g Verstegen chili gemalen 260 g pot (Artikelnr. 066581)