Cajun gumbo met rivierkreeft. Serveer de gumbo met rijst. Voeg voor extra pit cayennepeper naar smaak toe.
1. Sla de roomboter luchtig met 5 gram Cajun blend kruiden.
2. Plet de knoflook en snipper de ui. Snijd de peterselie fijn.
3. Snijd de paprika’s, tomaat en bleekselderij in stukken van +/- 1 centimeter.
4. Verwarm de zonnebloemolie in een diepe pan en voeg de bloem toe. Roer voortdurend tot het mengsel karamelbruin is.
5. Voeg de knoflook, ui, paprika’s en bleekselderij toe en bak ongeveer 5 minuten.
6. Voeg de Cajun blend kruiden toe, giet de koude visbouillon bij de groente en breng aan de kook.
7. Voeg de Basissaus voor Vis, tomaten en de salami toe en laat 15 minuten zacht koken.
8. Voeg de gekookte rivierkreeftjes en de rivierkreeft staartjes toe, laat nog 5 minuten zachtjes koken.
9. Meng voor het opdienen de peterselie erdoor.
10. Snijd de maiskolven in grove stukken en grill rondom. Serveer met de Cajun boter.
– 1 uien
– 4 knoflook tenen
– 1 paprika (groen)
– 1 paprika (oranje)
– 3 bleekselderij stengels
– 3 tomaat
– 10 g peterselie (plat)
– 120 ml zonnebloemolie
– 65 g patent Bloem
– 500 ml bouillon (vis)
– 100 g salami gesneden
– 100 g rivierkreeft staartjes
– 8 rivierkreeftjes (gekookt)
– 100 g Verstegen Basissaus voor Vis
– 4 maiskolf (gekookt)
– 500 g roomboter
– 20 g World Spice Blend – Cajun blend kruiden fijn met zout pure (artnr 412002)