Cajun Gumbo met Rivierkreeft

Serveer de gumbo met rijst. Voeg voor extra pit cayennepeper naar smaak toe.

  • Aantal Personen: 6
  • Categorieën: Vis

Bereidingswijze

1. Sla de roomboter luchtig met 5 gram World Spice Blend Pro Cajun.
2. Plet de knoflook en snipper de ui. Snijd de peterselie fijn.
3. Snijd de paprika’s , tomaat en bleekselderij in stukken van +/- 1 centimeter.
4. Verwarm de zonnebloemolie in een diepe pan en voeg de bloem toe. Roer voortdurend tot het mengsel karamelbruin is.
5. Voeg de knoflook, ui, paprika’s en bleekselderij toe en bak ongeveer 5 minuten.
6. Voeg de World Spice Blend Pro Cajun toe, giet de koude visbouillon bij de groente en breng aan de kook.
7. Voeg de Basissaus voor Vis, tomaten en de salami toe en laat 15 minuten zacht koken.
8. Voeg de gekookte rivierkreeftjes en de rivierkreeft staartjes toe, laat nog 5 minuten zachtjes koken.
9. Meng voor het opdienen de peterselie erdoor.
10. Snijd de maiskolven in grove stukken en grill rondom. Serveer met de Cajun boter.

Ingrediënten

– 1 Uien
– 4 Knoflook tenen
– 1 Paprika (groen)
– 1 Paprika (oranje)
– 3 Bleekselderij stengels
– 3 Tomaat
– 10g Peterselie (plat)
– 120ml Zonnebloemolie
– 65g Patent Bloem
– 500ml Bouillon (vis)
– 100g Salami gesneden
– 100g Rivierkreeft staartjes
– 8 Rivierkreeftjes (gekookt)
– 100g [I] Verstegen Basissaus voor Vis 2700 ML emmer
– 4 Maiskolf (gekookt)
– 500g Roomboter
– 20g Verstegen Cajun zonder toegevoegd zout 180 g stroobus – Verstegen World Spice Blend Pro (Artikelnr. 1164366)