Cajun Sausage

Traditioneel wordt de Cajun Sausage (Boudin worst) als streetfood gegeten. De worstvulling wordt uit de darm gegeten.

  • Aantal Personen: 1
  • Categorieën:

Bereidingswijze

1. Maak de lever schoon en spoel deze uit.

2. Snijd de varkensbuik in grove stukken.

3. Zet de varkensbuik, paprika’s, bleekselderij, ui en knoflooktenen op in een pan met water en het keukenzout. Zorg dat de ingrediënten net onder water staan.

4. Laat dit een uur lang pocheren. Voeg na een uur de varkenslever toe en laat dit nog eens 45 minuten op staan.

5. Giet de pan af en bewaar het vocht.

6. Draai door de 3 mm plaat in de gehaktmolen.

7. Meng de gekookte rijst met de Cajun Louisiana en voeg de gesneden lente-ui, Peterselie en Cajun blend kruiden toe.

8. Meng stevig en voeg 200 gram kookvocht toe.

9. Stop het deeg op in Varkensdarmen 32/35 (let op: niet te strak afstoppen).

10. Gaar de worsten bij 80 ºC stoom in de steamer tot een kern van 72 ºC.

11. Koel de worsten terug, verpak de worsten in de gewenste verpakking.

Ingrediënten

– 500 g varkens lever
– 1250 g varkensbuik z/b z/z
– 400 g rijst (gekookt)
– 200 g paprika rood (grof gesneden)
– 200 g paprika (groen, grof gesneden)
– 2 bleekselderij stengels
– 7 knoflook tenen
– 2g Gevriesdroogd peterselie gesneden pure (artnr 063178)
– 50 g lente-ui /bosui
– 200 g ui (stukken 2×2 cm)
– 30 g zout
– 50 g World Grill – Cajun Louisiana (artnr 1112002)
– 45 g World Spice Blend – Cajun blend kruiden fijn met zout pure (artnr 412002)
Varkensdarmen 32/35