Cajun Sausage

Traditioneel wordt de Cajun Sausage (Boudin worst) als streetfood gegeten. De worstvulling wordt uit de darm gegeten.

  • Aantal Personen: 1
  • Categorieën:

Bereidingswijze

1. Maak de lever schoon en spoel deze uit.

2. Snijd de varkensbuik in grove stukken.

3. Zet de varkensbuik, paprika’s, bleekselderij, ui en knoflooktenen op in een pan met water en het keukenzout. Zorg dat de ingrediënten net onder water staan.

4. Laat dit een uur lang pocheren. Voeg na een uur de varkenslever toe en laat dit nog eens 45 minuten op staan.

5. Giet de pan af en bewaar het vocht.

6. Draai door de 3 mm plaat in de gehaktmolen.

7. Meng de gekookte rijst met de World Grill – Cajun Louisiana en voeg de gesneden lente-ui, peterselie en Cajun Blend toe.

8. Meng stevig en voeg 200 gram kookvocht toe.

9. Stop het deeg op in Varkensdarmen 32/35 (let op: niet te strak afstoppen).

10. Gaar de worsten bij 80 graden stoom in de steamer tot een kern van 72 graden.

11. Koel de worsten terug, verpak de worsten in de gewenste verpakking.

Ingrediënten

– 500g Varkens lever
– 1250g Varkensbuik z/b z/z
– 400g Rijst (gekookt)
– 200g Paprika rood (grof gesneden)
– 200g Paprika (groen, grof gesneden)
– 2 Bleekselderij stengels
– 7 Knoflook tenen
– 2g Verstegen Peterselie gesneden gevriesdroogd 45 g pot (Artikelnr. 063174)
– 50g Lente-ui / Bosui
– 200g ui (stukken 2×2 cm)
– 30g zout
– 50g World Grill – Cajun Louisiana PURE 2,5 l can – Verstegen Pure (Artikelnr. 1112002)
– 45g Verstegen Cajun Blend 1500 g kuipje (Artikelnr. 412002)
– Verstegen Varkensdarmen 32/35