Gamba’s, wat zijn dit precies en wat is het verschil vergeleken met scampi? In dit gerecht worden gamba's gebruikt. Gamba’s behoren tot de garnalen familie en scampi’s behoren tot de kreeftachtigen. Denk hierbij aan langoustines en rivierkreeftjes. Serveer deze pittige gamba's met wokgroenten in een pappadum voor een bijzondere twist aan je gerecht.
1. Snijd de rode ui in halve ringen, de tomaten in parten, de wortel in halve plakken en de paprika julienne.
2. Bak de gamba’s kort en zet apart.
3. Bak de groenten en voeg de tomatenpuree toe.
4. Blus af met witte wijn en visbouillon.
5. Stoof kort gaar en voeg de Piri Piri Sauce toe.
6. Breng aan de kook en schep de gamba’s erdoor.
7. Serveer in de pappadum en garneer met Piri Piri kruiden en basilcress.
– 4 pappadums
– 500 g gamba’s (gepeld)
– 1 rode ui
– 1 tomaat
– 1 wortel
– 3 x 1/2 paprika (3 kleuren)
– 2 el tomatenpuree
– 1 dl witte wijn
– 1 dl visbouillon
– 4 laurierbladeren
– basilcress
– World Spice Blend – Piri Piri kruiden grof met zout pure (artnr 1198783)
– Piri Piri Sauce