Jachtschotel

  • Aantal Personen: 24
  • Categorieën: Vlees

Bereidingswijze

1. Kruid de poulet met de Kruidenmix voor Wild.
2. Snijd de uien en de wortel in brunoise.
3. Bak het vlees aan in boter en zet apart.
4. Bak in dezelfde pan de wortel, ui en champignons. Blus af met de rode wijn.
5. Voeg de aangebakken poulet, de laurier, de tijm en het fond toe en laat voor 1,5 uur stoven.
6. Voeg de Bourgondische saus toe, breng aan de kook en laat nog ongeveer een half uur stoven. Verwijder de laurier bladeren.

Ingrediënten

– 4kg Poulet (wild)
– 40g Verstegen Kruidenmix voor Wild 750 g pot mz (Artikelnr. 059574)
– 10 Verstegen Pure Laurierblad heel 35 g pot (Artikelnr. 083674)
– 20g Verstegen Pure Tijm heel 170 g pot (Artikelnr. 100674)
– 2.7l Verstegen Saus Bourgondische 2700 ML emmer (Artikelnr. 116802)
– 1500g Uien
– 600g Winterpeen
– 2kg Champignons (partjes)
– 750ml Rode wijn
– 800ml Fond (wild)
– 40g Boter