Kalkoen braadstuk

Maak door middel van dit recept dit heerlijke braadstuk van kalkoen. Alle benodigdheden heb je direct bij de hand en Verstegen producten kun je direct bestellen als je deze nog niet op voorraad hebt. Let op, door het vastknopen is dit een recept voor gevorderden.

  • Categorie├źn: Kip & Gevogelte

Bereidingswijze

  1. Plaats de kalkoendij met de huid naar beneden op de snijplank, zodat de vleeszijde naar boven ligt.
  2. Wrijf de vleeszijde goed in met de Kumar’s Green Curry. Zorg ervoor dat het egaal verdeeld is.
  3. Strooi 10 gram Spicemix del Mondo – Flamenco over het (met groene curry pasta ingewreven) kalkoenvlees en knoop de kalkoendij terug met behulp van Katoenkoord Rood/Wit zodat er een mooie pompoen vorm ontstaat.
  4. Marineer het braadstuk met de World Grill – Spanish Harbour, en decoreer met 10 gram Spicemix del Mondo – Flamenco.
  5. Gaar het braadstuk in voorverwarmde oven van 170 graden, gedurende 60 minuten.

Saus-combinatietip
Erg lekker om te serveren met Bombay Curry sauce.

Ingredi├źnten

– 600 g kalkoendij (z/b, ontpeesd)
– 100 g kappertjes
– 20 g Spicemix del Mondo – Flamenco
World Grill – Spanish Harbour
Kumar’s Green Curry

Benodigdheden

Katoenkoord Rood/Wit