Kingfish ceviche witte peper, kokos en limoenblad

Kingfish ceviche witte peper, kokos en limoenblad. Gemaakt door chef-kok Jan Smink.

  • Aantal Personen: 1
  • Categorieën:

Bereidingswijze

Ceviche marinade met witte peper

  1. Snijd suiker van de gember, peper, sjalot en de knoflook, rasp de limoen en citroen en knijp ze uit en vang het sap op
  2. Zweet de fijngesneden smaakmakers aan in de zonnebloemolie maar laat niet kleuren
  3. Voeg peper uit de molen toe naar smaak mag aanwezig zijn
  4. Voeg de olijfolie toe
  5. Voeg de rasp en sap van limoen en citroen toe
  6. In deze marinade marineer je de vis

Peper limoenblad crème

  1. Verwarm de zonnebloemolie tot 90 graden
  2. voeg de limoenblad een peperkorrels toe en dek dit af en zet weg in de koeling een nacht
  3. doe de yoghurt, eiwit en sushi azijn in een litermaat en meng dit met behulp van een staafmixer
  4. zeef de olie uit
  5. voeg nu druppelsgewijs te olie toe terwijl je mixt totdat een mooie dikke crème ontstaat
  6. maak eventueel op smaak met een beetje zout

Ingrediënten

Ceviche marinade met witte peper

– 25 gram gember
– 25 gram rode peper
– 25 gram sjalot
– 25 gram knoflook
– Witte peper uit de molen
– 1 limoen
– 1 citroen
– 25 gram olijfolie
– 25 gram zonnebloem olie

 

Peper limoenblad crème

– 200 gram zonnebloem olie
– 15 gram limoen blad
– 20 peperkorrels heel
– 50 gram yoghurt
– 40 gram eiwit
– 10 gram sushi azijn