Kingfish ceviche witte peper, kokos en limoenblad
Kingfish ceviche witte peper, kokos en limoenblad. Gemaakt door chef-kok Jan Smink.
- Aantal porties:
1porties
- Categorieën:
Deel dit recept op social media
Bereidingswijze
Ceviche marinade met witte peper
- Snijd suiker van de gember, peper, sjalot en de knoflook, rasp de limoen en citroen en knijp ze uit en vang het sap op
- Zweet de fijngesneden smaakmakers aan in de zonnebloemolie maar laat niet kleuren
- Voeg peper uit de molen toe naar smaak mag aanwezig zijn
- Voeg de olijfolie toe
- Voeg de rasp en sap van limoen en citroen toe
- In deze marinade marineer je de vis
Peper limoenblad crème
- Verwarm de zonnebloemolie tot 90 graden
- voeg de limoenblad een peperkorrels toe en dek dit af en zet weg in de koeling een nacht
- doe de yoghurt, eiwit en sushi azijn in een litermaat en meng dit met behulp van een staafmixer
- zeef de olie uit
- voeg nu druppelsgewijs te olie toe terwijl je mixt totdat een mooie dikke crème ontstaat
- maak eventueel op smaak met een beetje zout
Ingrediënten
Ceviche marinade met witte peper
- 25 gram gember
- 25 gram rode peper
- 25 gram sjalot
- 25 gram knoflook
- Witte peper uit de molen
- 1 limoen
- 1 citroen
- 25 gram olijfolie
- 25 gram zonnebloem olie
Peper limoenblad crème
- 200 gram zonnebloem olie
- 15 gram limoen blad
- 20 peperkorrels heel
- 50 gram yoghurt
- 40 gram eiwit
- 10 gram sushi azijn